Cum a fost afectat de secetă fluviul Dunărea în ultimul an

Cum a fost afectat de secetă fluviul Dunărea în ultimul an

Comisia Europeană a publicat două fotografii comparative ale Dunării, în același sector, în care se poate observa cum fluviul a fost afectat în ultimul an din cauza secetei.

Foto: Comisia Europeană din România

„Imagini comparative ale Dunării (un sector ce delimitează granița dintre România și Bulgaria), surprinse de sateliții Copernicus EU la 20 august 2021 și 20 august 2022“, se prezintă pe pagina de Facebook a Comisiei Europene în România.

„Efectele secetei sunt vizibile din spațiu“

Efectele secetei se observă chiar din spațiu. Zonele de unde apa s-a retras sunt vizibile și mult mai întinse decât în urmă cu un an. „Efectele secetei sunt vizibile din spațiu. Stresul cauzat de lipsa apei și de căldură accentuează în mod semnificativ perspectivele negative privind randamentul culturilor de vară“, mai arată Comisiei Europene în România în mesajul transmis pe Facebook.

Cea mai mare secetă din ultimii 500 de ani

Specialiștii vorbesc de cea mai mare secetă din ultimii 500 de ani. „Deficitul grav de precipitații a afectat aproape toate râurile din întreaga Europă, cu un impact negativ asupra sectorului energetic, precum și asupra transportului fluvial.

Potrivit experților JRC, seceta actuală pare să fie în continuare cea mai gravă din ultimii cel puțin 500 de ani“.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”