Cum a fost descoperită o BISERICĂ din Vaslui. Preotul n-a putut oficia slujba

Cum a fost descoperită o BISERICĂ din Vaslui. Preotul n-a putut oficia slujba

Cum a fost descoperită o biserică din Vaslui

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, plângerea a fost depusă de unul dintre preoţii parohi ai Bisericii "Sfântul Spiridon" Bârlad, după ce enoriaşii şi cei trei clerici care slujesc în lăcaşul de cult nu au putut intrat în biserică din cauză că uşile de acces erau blocate cu un lanţ cu lacăt, transmite corespondentul Mediafax.

Preoţii au sunat la numărul de urgenţă 112, însă, până la sosirea poliţiştilor în zonă, membrii consiliului eparhial au spart lacătul pentru a putea intra în lăcaşul de cult, pentru a participa la slujba religioasă.

În tot acest timp, un bărbat le-a spus reprezentaţilor bisericii să nu desfacă lacătul, motiv pentru care este persoana indicată de preot în plângere ca principalul suspect în acest caz.

"În sesizarea făcută ulterior la Poliţia Bârlad, preotul solicită desfăşurarea de cercetări cu privire la săvârşirea a două infracţiuni, respectiv împiedicarea exercitării libertăţii religioase şi instigare publică. Poliţiştii vor desfăşura o anchetă pentru a stabili dacă aspectele sesizate se confirmă sau nu", a declarat, marţi, corespondentului Mediafax purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

În cazul în care va fi găsit vinovat de către poliţişti, bărbatul care a încuiat biserica riscă până la doi ani de închisoare sau amendă penală.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990