Cum a fost pedepsit un mercenar Wagner care a vrut să se predea ucrainenilor: „Moartea lor nu contează pentru societatea rusă”

Cum a fost pedepsit un mercenar Wagner care a vrut să se predea ucrainenilor: „Moartea lor nu contează pentru societatea rusă”

Luptătorii grupului Wagner au devenit infanteria de unică folosință a ofensivei rusești din estul Ucrainei, însă un raport al serviciilor de informații ucrainene, întocmit în luna decembrie, obținut de CNN scoate la iveală atitudinea necruțătoare a acestora, relatează CNN.

„Retragerea neautorizată a unei echipe se pedepsește cu execuția”. Foto: Shutterstock (Arhivă)

Mercenarii Wagner au fost implicați în cucerirea orașului Soledar , situat în apropiere de Bahmut, și în zonele din jurul orașului.

Raportul ucrainean, întocmit la 20 decembrie 2022, indică că Wagner reprezintă o amenințare, chiar dacă suferă pierderi extraordinare. „Moartea a mii de soldați Wagner nu contează pentru societatea rusă", se arată în raport.

Grupurile de asalt nu se retrag fără comandă. Iar retragerea neautorizată a unei echipe sau fără a fi rănită se pedepsește cu execuția la fața locului”, conform raportului.

Interceptările apelurilor obținute de o sursă ucraineană de informații și ascultate de CNN relevă o atitudine necruțătoare pe front.

În unul dintre apelurile telefonice interceptate un militar poate fi auzit povestind despre un altul care a încercat să se predea ucrainenilor. Mercenarii Wagner „l-au prins și l-au castrat”, mărturisește militarul.

CNN nu poate verifica în mod independent convorbirea, care ar fi avut loc în luna noiembrie.

Mercenarii Wagner răniți sunt lăsați frecvent pe front ore întregi, conform raportului ucrainean.

Infanteria de asalt nu are voie să transporte singură răniții de pe câmpul de luptă, deoarece principala lor sarcină este de a continua asaltul până la atingerea obiectivului. În cazul în care atacul eșuează, retragerea este permisă doar noaptea”.

De asemenea, raportul sugerează că forțele ruse ar putea chiar să-și ajusteze tacticile pentru a copia gruparea paramilitară Wagner.

În aceeași ordine de idei, în documentul ucrainean este precizat faptul că Wagner își desfășoară trupele în grupuri mobile de circa 10-12 luptători. Aceștia utilizează grenade RPG, dar și informații în timp real furnizate de dronele de recunoaștere pe care raportul le descrie ca fiind „elementul cheie”.

Un alt instrument pe care îl au la dispoziție luptătorii Wagner este folosirea echipamentelor de comunicații produse de Motorola, potrivit documentului.

Motorola a declarat pentru CNN că a suspendat toate vânzările către Rusia și și-a închis operațiunile din această țară.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...