Cum a păcălit un român benzinăriile din Franța. Pagubă de mii de euro

Cum a păcălit un român benzinăriile din Franța. Pagubă de mii de euro

Un român a fost condamnat în Franța pentru că a plătit în jur de 4.000 de euro pentru benzină cu carduri bancare achiziționate de pe Darknet.

Românul a cumpărat fraudulos benzină de 4.000 de euro FOTO arhivă Adevărul

Accesul la darknet nu este dificil, această parte a internetului fiind populară în rândul infractorilor. Darknet este un tip de rețea suprapusă ce face parte din rețeaua globală de internet.

Un român a cumpărat carduri bancare false, pe care le-a folosit pentru a-și face plinul cu benzină. Astfel, românul a cauzat un prejudiciu de aproape 4.000 de euro.

Bărbatul din România a găsit o soluție la creșterea prețului la benzină. În perioada 4 – 8 iulie, românul a oprit la mai multe benzinării din Franța, unde și-a făcut plinul cu benzină în valoare de 3.859 de euro.

A fost recunoscut de un agent de pază și a fost arestat ulterior de jandarmi. În duba românului, oamenii legii au descoperit mai multe bidoane cu benzină, scrie tomsguide.fr .

Jandarmii au găsit și cardurile bancare ce păreau a fi emise de trei firme de transport din Franța, care au depus acum plângere penală împotriva bărbatului.

„A venit în Franța să facă escrocherii, atât"

Alexandru a fost condamnat la o pedeapsă de 6 luni închisoare cu suspendare, o amendă de 4.000 de euro și o interdicție de deplasare în Oise timp de 5 ani, zonă în care au fost făcute o parte din tranzacțiile frauduloase .

„De fiecare dată, telefonul lui a fost localizat la fața locului și îl vedem în imagini folosind pompa pentru vehicule grele de marfă pentru a-și umple rezervoarele. Pentru a efectua operațiunile ilegale, Alexandru a utilizat o dubă și a folosit terminalele de camioane, deoarece nu există o sumă maximă. A venit în Franța să facă escrocherii, atât", a spus procurorul de caz.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat