Cum a schimbat un studiu strategiile lui Donald Trump și Boris Johnson de combatere a coronavirusului

Cum a schimbat un studiu strategiile lui Donald Trump și Boris Johnson de combatere a coronavirusului

Un studiu realizat de epidemiologi britanici arată că încercările de a încetini sau de a atenua infecțiile cu noul coronavirus în locul măsurilor active de a opri sau suprima răspândirea lui ar depăși capacitatea de internare a spitalelor și să provoace cel puțin 250 de mii de morți în Marea Britanie și cel puțin un milion în Statele Unite ca urmare a pandemiei de coronavirus, transmite CNN.

Studiul, care nu a fost publicat încă în jurnalele de specialitate, a fost dat publicității luni de  London Imperial College  Covid 19 Response Team, care susține că a consiliat guvernul britanic pe tema strategiei de contracarare a epidemiei.

Luni, guvernul britanic le-a cerut brusc cetățenilor din categoriile vulnerabile să se izoleze pentru 12 săptămâni și a făcut o serie de recomandări de distanțare socială și carantină, măsuri care păreau departe acum câteva zile.

Patrick Vallance, consilierul – șef pe teme stiințifice al guvernului britanic, a confirmat marți că studiul realizat de Imperial College s-a numărat printre cele luate în considerare de guvern.

Președintele Donald Trump a anunțat luni  un plan pe 15 zile  menit să încetinească răspândirea virusului în Statele Unite, printre cele mai dure măsuri fiind recomandarea de a rămâne în izolare acasă și de a evita grupurile mai mari de zece oameni, plus altele.

Unul dintre autorii studiului profesorul Neil Ferguson de la Imperial College, a declarat marți pentru CNN că studiul a fost transmis către Whithe House Coronavirus Task Force la sfârșitul săptămânii iar luni către US Centers for Disease Cotntrol and Prevention.

Citește integral pe  CNN


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina