Cum aflăm noi, după ani de zile, că „marea luptătoare anticorupție” Oana Schmidt-Hăineală era, de fapt, CHEIȚA lui Dragnea!

Cum aflăm noi, după ani de zile, că „marea luptătoare anticorupție” Oana Schmidt-Hăineală era, de fapt, CHEIȚA lui Dragnea!

Oana Schmidt-Hăineală, aflăm, după ani de zile, era cheița lui Dragnea de la vârful luptei anticorupție! Frumos, nu? Personaj înfierat ani de zile la Antena 3, membră și fostă președintă a CSM, simbol al „triadei” anticorupție din „regimul” Băsescu, procurorul Oana Schmidt-Hăineală a ajuns acum să fie cerută de sluga lui Dragnea pentru a fi numită într-un post de secretar de stat la ministerul de Interne! Asta după ce Hăineală a fost printre primele persoane numite la nivel guvernamental de actuala putere. Imediat după preluarea mandatului de ministru al Justiției, Iordache a numit-o secretar de stat. Calitate în care a și fost audiată la DNA în legătură cu mișculațiile care au dus la emiterea Ordonanței 13. Procurorul General a rechemat-o atunci, de urgență, la bază. Acum, Dragnea o vrea la MAI. Probabil că asta a fost înțelegerea, un post de secretar de stat... O sinecură...

Toate aceste manevre atât de jegoase se întâmplă la vedere, sub ochii noștri...

Însă declarațiile lui Dragnea și ale slugii sale fac toți banii.

Carmen Dan

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a afirmat, miercuri, la Sinaia, că numirea ca secretar de stat în MAI a procurorului Oana Schmidt-Hăineală ”ar fi un câştig pentru minister”, întrucât calităţile profesionale ale acesteia nu pot contestate.

Este un bun profesionist. Dacă zilele acestea au fost multe discuţii pe acest subiect, cred că nimeni nu-i poate contesta calităţile profesionale”, a declarat Carmen Dan, răspunzând unei întrebări legate de considerentele care au stat la baza cererii adresate CSM de detaşare la Ministerul de Intere a procurorului Oana Schmidt-Hăineală.

Declarația lui Dragnea este de o perversitate incredibilă

La rândul său, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că decizia privind secretarii de stat din MAI îi aparţine lui Carmen Dan. ”În general, nu mă uit să văd pe cine aleg miniştrii ca secretari de stat, dar dacă doamna ministru a solicitat detaşarea pentru doamna Hăineală, înseamnă că are nevoie de expertiza şi experienţa dumneaei. De ce n-ar face-o?”, a spus Dragnea.

                                                     ----------

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a cerut, luni, Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) detaşarea Oanei Schmidt Hăineală în cadrul instituţiei, pe un post de secretar de stat, ea urmând să se ocupe de relaţiile internaţionale ale ministerului.

Cererea de detaşare din partea Ministerului de Interne a fost înregistrată, luni, la CSM, urmând să fie luată decizie în prima şedinţa a Secţiei pentru procurori. "Ieri (luni, n.r.) am primit solicitarea din partea MAI. Urmează ca cererea de transfer să fie analizată în prima şedinţă a Secţiei pentru procurori, nu a fost stabilită încă o dată pentru aceasta”, a declarat, marţi, pentru News.ro, procurorul Cristian Ban, vicepreşedintele CSM.

Oana Schmidt Hăineală urmează să ocupe funcţia de secretar de stat şi va răspunde de relaţiile internaţionale ale ministerului, potrivit unor surse judiciare.

Este pentru a doua oară când Oana Schimdt Hăineală, fost membru al CSM, este propusă pentru a ocupa un post de secretar de stat în Guvernul Grindeanu. Prima detaşare a procurorului Oana Schmidt Hăineală la Ministerul Justiţiei a fost solicitată, la începutul anului, de fostul ministru Florin Iordache, fiind admisă de Secţia pentru procurori a CSM, cu începere din 7 ianuarie.

În 3 februarie, Secţia pentru procurori a CSM a decis încetarea detaşării la Ministerul Justiţiei atât a Oanei Schmidt Hăineală, procuror la Parchetul Curţii de Apel Bacău, cât şi a lui Constantin Sima, procuror la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cei doi fiind din 16 ianuarie secretari de stat.

Încetarea detaşării celor doi procurori a fost cerută de şeful Ministerului Public, Augustin Lazar, care a arătat atunci că măsura trebuie luată pentru a asigura derularea "în condiţii de imparţialitate” a dosarului privind elaborarea de către Ministerul Justiţiei a OUG 13 de modificare a codurilor penale, abrogată de Guvern la cinci zile după adoptare, anchetă aflată atunci la DNA.

După decizia Secţiei pentru procurori a CSM, Ministerul Justiţiei a anunţat că procurorul Oana Schmidt Hăineală a solicitat primului-ministru încetarea calităţii de secretar de stat în Ministerul Justiţiei.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...