Cum ar fi aflat rușii despre intrările în catacombele din Azovstal

Cum ar fi aflat rușii despre intrările în catacombele din Azovstal

Trupele ruse continuă joi asaltul asupra imensului combinat siderurgic Azovstal din Mariupol - ultima redută a rezistenţei ucrainene în acest oraş-port strategic la Marea Azov - după ce cu o zi în urmă ar fi încercat să pătrundă în reţeaua de tuneluri de acolo, potrivit Unian și DPA.

Vladimir Soloviov alaturi de Vladimir PutinFoto: Captura Wikipedia

Ruşii ar fi găsit un trădător dintre foştii muncitori de la Azovstal, care le-a arătat intrările în reţeaua de tuneluri, iar acum ei încearcă să pătrundă în ele, anunţa miercuri seara pe pagina sa de Facebook Anton Gheraşcenko, consilier al ministrului ucrainean al Apărării. Ar fi vorba despre un fost electrician, potrivit acestuia.

Oficialul ucrainean a menţionat că tocmai în acest scop miercuri a ajuns la Mariupol principalul propagandist al Kremlinului, Vladimir Soloviov.

"I s-a spus că (...) Azovstal va fi luat cu asalt şi el va putea filma "victoria" ocupanţilor împotriva combatanţilor ucraineni, ceea ce nu s-a întâmplat însă. Militarii ucraineni continuă să apere cu îndârjire teritoriul oţelăriei", a scris Gheraşcenko pe Facebook.

Miercuri seara, David Arahamia, liderul grupului majoritar din Parlamentul ucrainean, a anunțat că trupele ruse au intrat în perimetrul combinatului siderurgic.

Petro Andriuschenko, consilier al primarului din Mariupol, a declarat joi că atacurile intense asupra oțelăriei Azovstal au continuat pe parcursul nopții, iar acolo au loc lupte sângeroase.

  • „De acum, dacă există iad în lume, acesta este în Azovstal.
  • Există bombardamente și atacuri non-stop, chiar și noaptea. În unele zone, ostilitățile sunt deja dincolo de gardul oțelăriei.
  • Ultimii 11 kilometri pătrați de libertate din Mariupol au fost transformați în iad”, a spus Andriuschenko, citat de CNN.

De asemenea, Armata Ucrainei a transmis în bilanțul publicat joi dimineață că forțele ruse "şi-au reînnoit atacul cu scopul de a prelua controlul asupra combinatului", unde se adăpostesc în galeriile subterane sute de soldaţi şi civili, printre care 30 de copii.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”