Cum arată cel mai mare Hummer din lume. Are două etaje, o scară, dormitor pentru oaspeți și o bucătărie FOTO

Cum arată cel mai mare Hummer din lume. Are două etaje, o scară, dormitor pentru oaspeți și o bucătărie FOTO

Un șeic pasionat de mașini din Arabia Saudită deține cel mai mare Hummer din lume. Mașina are peste 21 de metri înălțime și două etaje. dormitor, o bucătărie și o baie.

Vehiculul mamut are o înălțime incredibilă de 21 de metri lungime și necesită o scară pentru a intra înăuntru. Șeicul din Araba Saudită - cunoscut și sub numele de Rainbow Sheikh - deține recordul mondial Guinness pentru cea mai mare colecție de vehicule 4x4 - cu 718 modele.

Hummer H1 X3 va ocupa locul de mândrie în Muzeul său de Istorie Off Road din Sharjah din Emiratele Arabe Unite. Muzeul susține că este de trei ori mai mare decât un Hummer H1 normal ca scară și de 27 de ori ca volum”.

Când uriașul vehicul a fost scos pentru prima dată pe drumurile publice, o mică armată de muncitori a fost angajată pentru a-l ajuta să-l ghideze și să-l deplaseze pe autostrăzi. Cu o viteză maximă de doar 20 kilometri pe oră, vehiculul este construit pe cadrul unui vehicul de marfă amfibie cu cocă de oțel LARC-LX al Armatei SUA.

Are patru motoare diesel - câte unul pentru fiecare roată. În esență este o casă mică pe roți, interiorul se întinde pe două etaje și este format dintr-un dormitor, o bucătărie și o baie, scrie www.thesun.co.uk .

Are o vedere de 360 de grade și podea din lemn, cu scaunul șoferului poziționat la etajul doi. Vasta colecție de mașini a lui Sheikh Hamad include și un Mercedes Benz S-Class W126 de culoarea curcubeului.

El a fost supranumit Rainbow Sheikh pentru că deținea șapte Mercedes S-Class în diferite culori. Este un miliardar cu o influență uriașă în Abu Dhabi și binecunoscut pentru cheltuielile sale excentrice.

Șeicul și-a cheltuit o parte din avere pe o colecție de invidiat de motoare - inclusiv câteva Mini Cooper de epocă, replici ale Benz Patent Motorwagens din 1885. Muzeul de istorie Sharjah Off Road este situat la 30 kilometri nord de Dubai. Acesta a fost creat din pasiunea lui Sheikh pentru vehiculele de teren.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”