Cum arată cel mai nou parc de aventură urbană din România. Intrarea publicului este liberă FOTO

Cum arată cel mai nou parc de aventură urbană din România. Intrarea publicului este liberă FOTO

Cel mai nou Parc de Aventură din țară a fost inaugurat vineri, 14 iulie, pe malul Dunării. Complexul de agrement se află lângă turnul de televiziune şi aquapark-ul de la „Plaja Dunărea” din Galaţi și a costat aproximativ 4 milioane de euro.

Parc de Aventură inaugurat la Galați FOTO : Primăria Galați

Parcul de Aventură este construit pe locul unei Uzine de Apă construite în timpul Regelui Carol I. Complexul de agrement are zone pentru sporturi cu role, traseu pentru biciclişti, labirint din gard viu, traseu motric, tobogan, amfiteatru, spaţii verzi amenajate, alei, parcări, reţele pentru utilităţi, precum şi mobilier urban, camere video şi wi-fi.

Primul Parc de Aventură din orașul Galați, inaugurat FOTO: Primăria Galați

Primul Parc de Aventură din orașul Galați, inaugurat FOTO: Primăria Galați

„De astăzi, vă puteți bucura de primul parc de aventură din orașul nostru. Deja, tinerii dornici de mișcare și distracție în aer liber sunt încântați de acest loc. Este un spațiu modern care oferă numeroase posibilități pentru petrecerea timpului liber, cu trasee de downhill, tubing, pumptrack, traseu motric, precum și cu o zonă de relaxare. Mă bucur că am încheiat acest obiectiv important cu fonduri europene de circa 4 milioane de euro, pe un teren abandonat ani de zile, pe care acum l-am redat orașului. Parcul este situat lângă Plaja Dunărea”, a transmis primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, pe Facebook.

Parcul oferă acum vizitatorilor următoarele zone cu activități specifice: trasee downhill pentru biciclete cu o lungime de peste 100 de metri și o pantă de 14 %, trasee cu grade de dificultate diferite, tobogan cu colaci cu o lungime de circa 100 de metri, traseu pumptrack de circa 170 de m lungime, traseu motric cu circuit de tip activitate fizică medie și intensă, cu funcții de echilibristică, cățărare, balansare, coordonare, sport și joacă, traseul este compus din 18 stații dispuse pe o diferență de 7 m în elevație și include podețe, balansoare, obstacole, bârne de balans, echipamente cu sfori, pietre de cățărare, platforme cu bare, plăci de sărit, circuit de bușteni, zonă de relaxare.

Complexul este situat lângă plaja Dunărea FOTO: Primăria Galați

Complexul este situat lângă plaja Dunărea FOTO: Primăria Galați

Parcul de Aventură a fost amenajat pe un teren abandonat de 15.600 mp unde a funcționat fosta Uzină de apă a orașului.

Construită în anul 1873, în timpul Regelui Carol 1, Uzina de Apă se afla în apropiere de malul Dunării şi se întindea pe o suprafaţă de patru hectare. Istoricii spun că, la data construirii Uzinei, apa de Dunăre devenea potabilă după ce trecea prin filtre din păr de cămilă.

Parc de Aventură este situat pe locul unei foste Uzine de Apă FOTO: Primăria Galați

Parc de Aventură este situat pe locul unei foste Uzine de Apă FOTO: Primăria Galați

Fosta Uzină de Apă a fost închisă, după 139 de ani, de activitate în anul 2011. A fost cea mai veche Uzină de Apă din ţară, care a furnizat apă potabilă în sistem centralizat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?