Cum arată dronele de carton care seamănă teroarea în rândul trupelor ruse. Cât explozibil pot transporta

Cum arată dronele de carton care seamănă teroarea în rândul trupelor ruse. Cât explozibil pot transporta

100 de drone făcute din carton ajung lunar în Ucraina din Australia, ca parte a unui ajutor în valoare de 30 de milioane de dolari. Dronele sunt mici, fabricate din carton, greu detectabile și pot transporta o încărcătură de până la 5 kilograme de explozibil pe o distanță de peste 100 de kilometri.

Drone din carton produse de SYPAQ

Ucraina folosește pe scară largă dronele de carton proiectate de compania australiană SYPAQ pentru uz militar. Australia a furnizat Ucrainei 100 de drone pe lună începând cu luna martie a acestui an, ca parte a unui pachet de ajutor în valoare estimată de 30 de milioane de dolari, potrivit ABC News .

Principiile de proiectare care stau la baza succesului acestor drone țin de mai mulți factori - costul de producție scăzut, materialul din care sunt confecționate (carton cerat), greutatea, sarcina utilă, raza de acțiune, desfășurarea și ușurința de utilizare.

Dronele din carton folosite de Ucraina împotriva rușilor FOTO dronedj.com

Dronele din carton folosite de Ucraina împotriva rușilor FOTO dronedj.com

Alte considerente includ fiabilitatea software-ului de operare și capacitatea de a zbura cu drona în condiții meteorologice dificle. Drona Corvo dispune de o cameră de înaltă rezoluție, care oferă imagini care acoperă o suprafață mare, transmițând imaginile în timp real către utilizatorul său.

Dronele din carton au o anvergură a aripilor de 2 metri și pot transporta o încărcătură de până la 5 kilograme de explozibil . Goală, drona cântărește mai puțin de 2,5 kilograme. Ele au o rază de acțiune de 120 de kilometric, la o viteză de 60 kilometri/oră, iar producția costă 3.500 de dolari per bucată.

Forțele ucrainene ar fi folosit dronele de carton Corvi într-un atac asupra unui aerodrom din regiunea Kursk, în vestul Rusiei, pe 27 august, mai scrie ABC News.

Atacul ar fi avariat un avion de vânătoare Mig-29 și patru avioane de luptă Su-30, două lansatoare de rachete antiaeriene Pantsir, sisteme de tunuri și un sistem de apărare antiaeriană sol-aer S-300.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?