Cum arată inchisoarea unde este încarcerat Cherecheș, cea mai modernă din Bavaria. Nimeni nu poate evada FOTO

Cum arată inchisoarea unde este încarcerat Cherecheș, cea mai modernă din Bavaria. Nimeni nu poate evada FOTO

Cătălin Cherecheș a fost dus de către autoritățile germane într-un penitenciar de maximă siguranță, cel mai modern din Bavaria, cu tehnologie modernă anti evadare.

Penitenciarul din Augsburg-Gablingen FOTO: img.welt.de

Închisoarea unde a fost încarcerat fostul primar din Baia Mare, până la extrădarea în România, Augsburg-Gablingen, este cea mai modernă și protejată din Bavaria.

Construcția i-a costat pe germani 105 milioane de euro și are inclusiv scanner pentru monitorizarea bătăilor inimii deținuților, astfel încât să detecteze dacă încearcă cineva să scape inclusiv prin sistemul de evacuare a rufelor murdare.

Penitenciarul din Augsburg-Gablingen FOTO: X

Penitenciarul din Augsburg-Gablingen FOTO: X

De asemenea, 200 de camere video sunt instalate pentru a-i monitoriza pe deținuți. Închisoarea are cele mai moderne tehnologii de securitate. Clădirile sunt proiectate în formă de Y pentru a evita comunicarea nedorită între prizonieri. Are spațiu pentru aproximativ 600 de deținuți.

Penitenciarul din Augsburg-Gablingen FOTO: X

Penitenciarul din Augsburg-Gablingen FOTO: X

Facilitățile exterioare și interioare sunt codificate pe culori, pentru o coordonare și o orientare mai bună pentru deținuții care nu vorbesc limba germană.

Primarul din Baia Mare a fost a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru corupţie, vinerea trecută, chiar în ziua în care a părăsit țara. Viceprimarul din Baia Mare a preluat atribuțiile primarului. Judecătorii de la Curtea de Apel din Cluj Napoca au fost cei care au decis și că edilul nu va mai putea fi ales într-o funcţie publică timp de cinci ani.

Cătălin Cherecheș a părăsit țara pe 24 noiembrie. Acesta a schimbat două taxiuri pentru a fugi din țară și a folosit actul de identitate al unui rude care locuiește într-un alt stat din Europa, pentru a trece granița.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat