Cum arată noua navă de patrulare a Poliţiei de Frontieră, construită în Turcia

Cum arată noua navă de patrulare a Poliţiei de Frontieră, construită în Turcia

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, la sediul şantierului Damen Shipyards din Antalya a avut loc lansarea la apă a primei nave maritime de patrulare din completul de două nave ce vor intra în dotarea Poliţiei de Frontieră Române, în vederea creşterii capabilităţilor de intervenţie operativă la frontiera maritimă externă a Uniunii Europene.

Potrivit aceleiaşi surse, construcţia navei face parte dintr-un contract de achiziţie încheiat între IGPF şi Damen Shipyards Gorinchem B.V. Netherlands. Cele două nave achiziţionate valorează 26 de milioane de euro.

„Construcţia acestei nave face parte dintr-un contract de achiziţie încheiat, la data de 10.03.2021, între Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră şi Damen Shipyards Gorinchem B.V. Netherlands, care vizează achiziţionarea a două mijloace de mobilitate navală, valoarea totală a contractului fiind de 129.944.250 de lei fără TVA (26 milioane de euro).

Finanţarea este asigurată în cadrul unui amplu proiect din fonduri europene nerambursabile, prin Fondul pentru Securitate Internă (ROFSIB2018OS2ASP02 – Achiziţie de mijloace de mobilitate navală necesare Frontex), urmând ca navele să intre în dotarea Poliţiei de Frontieră Române până la data de 30.11.2022”, se mai arată în comunicat.

Navele vor fi utilizate în misiuni de patrulare, în operaţiuni de căutare şi salvare, dar şi în alte activităţi specifice controlului şi supravegherii frontierei maritime.

Nava are capacitatea de a executa misiuni operative până la 3 zile, are o viteză de 30 de noduri şi o lungime totală de 43 de metri. Tonajul brut de 300 de tone şi autonomia ambarcaţiunii este de minim 600 mile marine.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale