Cum arată noua reședință secretă a lui Putin, descoperită în apropiere de Finlanda VIDEO

Cum arată noua reședință secretă a lui Putin, descoperită în apropiere de Finlanda VIDEO

Președintele rus Vladimir Putin ar deține o reședință foarte bine păzită în apropierea graniței Rusiei cu Finlanda, a relatat luni publicația de investigații Dossier Center.

Reședința se află aproape de granița cu Finlanda FOTO: captură video

Situată la 30 de kilometri de Finlanda, în nord-vestul republicii Karelia din Rusia, reședința care i-ar aparține lui Putin dispune de "trei case în stil modern pe malul golfului Marjalahti, două heliporturi, mai multe chei pentru iahturi, o fermă de păstrăvi și o fermă cu vaci pentru producția de carne de vită marmorată", scrie themoscowtimes.com.

Imaginile filmate cu drona ale proprietății, cu o suprafață de aproximativ un kilometru pătrat, dezvăluie, de asemenea, o cascadă despre care Centrul de Dosare spune că a fost "furată" din Parcul Național Ladoga Skerries.

Jurnaliștii nu au precizat cum au reușit să capteze imaginile aeriene, menționând doar că au reușit să ocolească paza 24 de ore din 24, ofițerii de informații și bruiajul semnalului dronelor pentru a-și realiza reportajul video, care seamănă cu investigațiile anticorupție ale criticului încarcerat al Kremlinului Alexei Navalni.

Un terasament de formă pătrată care ar fi apărut pe terenul reședinței din Karelia în urmă cu doi ani, împreună cu marcajele vehiculelor vizibile pe iarbă, ar putea indica semnele a ceea ce Centrul de Dosare descrie ca fiind un sistem antiaerian.

Rezidenții locali spun că Putin vizitează proprietatea cel puțin o dată pe an, potrivit publicației.

Apropiați ai liderului rus ar fi comandat construcția reședinței secrete, care a început în urmă cu mai bine de 10 ani.

Reședința face parte din "rețeaua de companii a omului de afaceri și finanțatorului Yury Kovalchuk, care se ocupă de activitățile de agrement ale președintelui și sunt responsabile de toate proprietățile sale imobiliare", potrivit Dossier.

Un hotel din apropiere este deținut de Kovalchuk, iar o reședință învecinată este deținută de fostul proprietar al clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, a precizat publicația, citând registrul imobiliar din Rusia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat