Cum arată tancul cu blindaj anti-nuclear M1 Abrams SEPv4, o forță a tehnicii militare VIDEO

Cum arată tancul cu blindaj anti-nuclear M1 Abrams SEPv4, o forță a tehnicii militare VIDEO

Este considerat unul dintre cele mai bune blindate din lume și va intra în curând în dotarea armatei americane.

Tancul M1 Abrams SEPv4

M1 Abrams SEPv4, un tanc cu blindaj anti-nuclear, cu vedere IR și senzori laser, este considerat cel mai bun blindat din lume, cu o tehnologie mult peste ce există în acest în domeniul militar.

Tancul Abrams a fost conceput să înlocuiască tancul american M60, cât și tancul vest-german Leopard 1

Noul tanc de luptă a adus diverse tehnologii de ultimă oră în forțele blindate americane, inclusiv un sistem computerizat de control al focului, un motor cu turbină multicombustibil și un blindaj compozit Chobham.

Protejat de atacuri chimice, biologice și nucleare

Noul SEPv4 Abrams este chiar mai avansat din punct de vedere tehnologic decât predecesorul său.

Potrivit The Drive, este echipat cu îmbunătățiri ale letalității, inclusiv cu noul cartuș reprogramabil XM1147 Advanced Multi-Purpose Round pentru tunul principal de 120 mm al tancului.

"Noua variantă va dispune, de asemenea, de un sistem LWR (Receptor de avertizare cu laser) care va contribui la îmbunătățirea capacității de supraviețuire prin alertarea echipajului că laserele de țintire asociate rachetelor antitanc ghidate și altor arme sunt îndreptate spre el. Separat de efortul de dezvoltare a SEPv4, armata a lucrat, de asemenea, la integrarea sistemelor de protecție activă Trophy (APS) pe tancurile M1A2 existente și dispune, de asemenea, de kituri de blindaj reactiv exploziv (ERA) disponibile pentru Abrams", mai precizează The Drive.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu