Cum arată trenul blindat al președintelui Putin: are saună, sală de sport și alte aparate anti-îmbătrânire FOTO

Cum arată trenul blindat al președintelui Putin: are saună, sală de sport și alte aparate anti-îmbătrânire FOTO

Președintele rus Vladimir Putin preferă din ce în ce mai mult să călătorească cu trenul în loc de avion. Acest lucru a fost confirmat atât de surse apropiate de Kremlin, cât și de serviciile de informațiile occidentale.

Vladimir Putin preferă să călătorească cu trenul FOTO EPA-EFE

Putin călărește un tren blindat de 6,8 miliarde de ruble. În interior există o sală de sport, un hamam, un vagon cu echipament medical, printre o serie de alte facilități. Președintele rus este foarte paranoic și ia toate măsurile pentru a-i asigura siguranța, mai ales după invadarea Ucrainei. Trenul se deplasează cu 160 km/h, nu mai rapid, din cauza greutății blindajului său. Unele vagoane cântăresc 100 de tone. Se așteaptă ca versiunea modernizată a trenului lui Putin să fie mai rapidă.

Luxosul tren blindat pe care îl folosește președintele rus Vladimir Putin este dotat, printre altele, și cu numeroase aparate anti-îmbătrânire, folosite chiar de el.

Pe lângă o sală de sport, trenul conține și un spa în care se află o serie de aparate anti-îmbătrânire. În interiorul trenului mai sunt un ventilator pulmonar, un defibrilator și un monitor pentru pacienți.

Pe lângă acestea, în vagoanele luxoase a mai fost descoperită o baie turcească cu un "duș de lux" care include un mod de "spumă aromatică" care costă peste patru milioane de euro.

De asemenea, include o sală de gimnastică și un salon de cosmetologie, potrivit unui raport al Centrului Dossier, care are legături cu politicianul de opoziție Mihail Hodorkovski. "Un duș, o toaletă de dimensiuni normale, un telefon, un televizor Panasonic gigantic, DVD și VHS player, doar pentru a numi câteva. Totul este finisat cu lemn natural, sunt prezente unele simboluri de stat", a spus el.

De asemenea, trenul dispune de o linie telefonică securizată dedicată. Versiunea îmbunătățită va include un cinematograf în tren și un nou vagon medical.

Totul este plătit de contribuabilii ruși, care nu știu nimic despre asta, se arată în raport.

"Există un tren-fantomă pe calea ferată rusă", a declarat Mihail Korotkov, fotograful rus care a emigrat sub presiunea serviciilor de securitate.

"Nu poate fi găsit în niciun orar sau sistem public. Ferestrele sale sunt acoperite cu perdele, locomotivele nu au numere și identificări. Toate celelalte trenuri obișnuite se dau la o parte pentru el. Are un logo Grand Service Express pe părțile laterale, iar plăcuțele arată întotdeauna același traseu: „Evpatoria - Sankt Petersburg", a relatat Korotkov.

Au fost construite stații speciale pentru locații-cheie ale lui Putin, inclusiv pentru reședința sa principală din regiunea Moscovei, Novo-Ogariovo.

Potrivit unor surse, în exterior trenul lui Putin nu diferă de alte garnituri ale căilor ferate rusești, dar este puternic blindat, echipat cu diverse sisteme, inclusiv complexe de apărare aeriană. Programul de călătorie al lui Putin este atent păzit. Potrivit unor surse, de multe ori schimbă traseul în ultimul moment pentru a minimiza posibilitatea unei tentative de asasinat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”