Ultimele trei decenii au adus unele dintre cele mai profunde și rapide transformări din istoria României moderne. Că e vorba de schimbări economice, politice sau tehnologice ori de felul în care ne trăim viețile și comportamentele noastre sociale și financiare, suntem, din multe puncte de vedere, altă țară. Cu bune, dar nu numai.

Pasajul Macca Villacrosse din BucureștiFoto: Agerpres

În urmă cu 30 de ani, puțini erau cei care priveau cu emoție la noua Românie post-comunistă și care își puteau închipui cum și cât de mult ni se va schimba viața în următoarele decenii. La fel, privind în urmă, românii care trăiesc azi își pot cu greu închipui cum ar fi arătat viața lor, dacă ar fi avut vârsta de acum în acei haotici ani de după 1989.

Pe parcursul celor trei decenii de tranziție, nu ne-am schimbat doar noi, cetățeni ai unei țări aflate într-o cursă de a recupera decalaje față de Vest. Și lumea din jurul nostru s-a schimbat cu o viteză amețitoare. Toate aceste transformări se regăsesc până în cele mai intime aspecte ale vieții noastre de zi cu zi. Și se văd inclusiv de la o generație la alta de români.

Citiți articolul integral pe Panorama .