Cum arătau în urmă cu 60 de ani meniurile de Revelion la restaurantele cu ștaif din București

Cum arătau în urmă cu 60 de ani meniurile de Revelion la restaurantele cu ștaif din București

De Revelion, restaurantele de top din Capitala aveau meniuri care-i faceau invidiosi pana si pe "imperialistii de americani".

Astfel, meniul pentru Revelionul din 31 decembrie 1956 al restaurantului Athenee Palace continea mancaruri si bauturi care nici astazi, la 30 de ani de la Revolutie, nu sunt la indemana oricarui roman.

Pentru cei "alesi", trecerea dintre ani se sarbatorea cu cocktail Martini Sec, icre de Manciuria sau ficat de gasca in aspic cu Porto. Apoi, treceau la "lucruri serioase", precum curcan si purcel de lapte la tava.

Deserturile erau si ele destul de diversificate, asa ca nu puteau lipsi tortul Mont Blanc, parfait Cherry - Brandy sau limbi de pisica.

acum 60 de ani, meniurile de Revelion la restaurantele cu staif



Restaurantul Dimbovita

Acest restaurant avea si el un meniu deosebit mai ales ca se sarbatorea Revelionul 1959/1960. Nu era la fel precum cel de la Athenee Palace, dar tot iti ploua putin in gura cand citesti meniul. 

Asa ca se incepea cu o tuica de 28 de grade, mastica sau 100 ml de vermouth. Se mai continua cu 50 de grame de icre de crap si 25g de masline, apoi o portie de file de salau.

La desert se serveau si aproape jumatate de kilogram de mere sau 100 de grame de tort de ciocolata si un parfait.

Tot meniul costa 40 de lei.

Si dupa cum vedeti, la comanda se mai serveau si traditionalele sarmale de porc cu mamaliga, ciorba de potroace si o placinta de casa cu branza si ravase.

acum 60 de ani, meniurile de Revelion la restaurantele cu staif SURSA:  Ziare.com


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…