Cum au furat Burtea, Bibi și Părăuță 250.000 de euro și au fost prinși când îi spărgeau la mare

Cum au furat Burtea, Bibi și Părăuță 250.000 de euro și au fost prinși când îi spărgeau la mare

Trei hoți din Sinaia au spart locuințele mai multor persoane influente din județul Prahova și au furat 250.000 de euro în câteva zile. Acționau la pont și observau cu atenție programul victimelor.

Mihai Andrei Burtea, în vârstă de 27 de ani, Alexandru Bogdan Sasu, zis Bibi (32 de ani) și Alberto Părăuță (30 de ani), au spart locuințele mai multor persoane influente din județul Prahova.

În doar câteva zile, au furat peste un sfert de milion de euro, dar și bijuterii.

Autoritățile spun că cei trei bărbați acționau întotdeauna la pont. De cele mai multe ori, știau unde erau exact ținute în case sumele mari de bani. Totodată, erau la curent și în ceea ce privește programul proprietarilor.

Multe dintre furturi se produceau chiar în miezul zilei, moment în care proprietarii nu erau în locuințe.

Activitatea era una bine pusă la punct, cei trei indivizi acționând după lungi perioade de supraveghere.

Reușeau să pătrundă în interiorul caselor prin escaladarea zidurilor și forțând geamurile, fără a fi văzuți.

Furturi spectaculoase

În data de 14 august, la ora 20:00, casa unui om de afaceri din Câmpina a fost spartă. Hoții au folosit un autoturism marca Range Rover, de culoare neagră.

După ce au escaladat balconul și au forțat o fereastră și ușa biroului, hoții au reușit să fure suma de 600.000 de lei, bani ce erau depozitați într-o casetă metalică de valori.

Pentru a nu putea fi identificați, bărbații au furat și sistemul de supraveghere video.

Cu o săptămână în urmă, unul dintre cei trei bărbați a vizitat victima în casa acesteia.

Hoțul i-ar fi spus victimei că vinde artificii, prilej pentru a studia în detaliu locuința acesteia.

Ulterior, casa proprietarului a fost supravegheată timp de trei zile, de fiecare dată hoții folosind autoturisme diferite.

În ziua atacului, cei trei bărbați s-au retras pe drumuri comunale și au ajuns la Ploiești.

Au mers apoi la Ploeni și la Dumbrăvești, de unde au cumpărat un alt autoturism, marca Mercedes, abandonând Range Rover-ul cu care au acționat inițial.

Furau pe bandă rulantă

Într-un mod similar au procedat și în cazul unei spargeri care s-a produs în comuna Adunați, acolo de unde hoții au plecat cu suma de 80.000 de lei.

Infractorii știau că suma de bani era ținută într-un șifonier.

S-au interesat prin vecini despre locuința proprietarului și au pândit la poartă zeci de minute. Autoritățile spun că cei trei au acționat în intervalul orar 13:20- 18:20, conform Stirile KanalD.

S-au dus să toace banii la mare

După ce au încheiat cu succes „misiunea”, hoții au plecat să se distreze la mare: au închiriat o pensiune la Costinești, acolo unde au organizat o petrecere.

Aici este și locul unde au fost prinși, pe 15 august, de polițiștii prahoveni care îi filau de ceva vreme. Asupra lor, autoritățile au găsit sumele de 16.050 lei, 5.250 euro și 200 dolari.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…

4 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

5 ULTIMA ORĂ Priviți, 500 de soldați ruși protestează la granița cu Ucraina împotriva „condițiilor inumane”!