Cum e să supraviețuiești propriei execuții? Chinurile unui condamnat la moarte pentru care injecția nu a funcționat

Cum e să supraviețuiești propriei execuții? Chinurile unui condamnat la moarte pentru care injecția nu a funcționat

De trei ori în ultimele patru luni, departamentul penitenciar din Alabama a greșit procedura de administrare a injecției letale unor condamnați la moarte, adăugând o suferință imensă unei situații dificile, scrie The Guardian .

FOTO Shutterstock

Pe 17 noiembrie 2022, la ora 19.57, gardienii închisorii au intrat în „celula morții” de la penitenciarul Holman din Atmore, în sudul statului Alabama, unde condamnatul Kenneth Smith aștepta să fie executat prin injecție letală pentru uciderea, în 1988, a soției unui predicator.

Legat cu cătușe și lanțuri la picioare, condamnatul a fost condus de gardieni în camera de execuție. Smith era pregătit pentru moartea iminentă.

S-a uitat la luminile fluorescente și a fost impresionat de modul în care acestea formau forma unei cruci. De-a lungul celor 33 de ani petrecuți în culoarul morții, și-a găsit credința și a cântat încet pentru el însuși: „Nu sunt singur”, potrivit The Guardian.

Procedura de administrare a substanței letale a eșuat ore în șir

Înainte cu doar două minute ca Smith să fie dus în camera morții, Curtea de Apel a suspendat execuția sa. Judecătorii au găsit motive rezonabile de a suspecta că echipa însărcinată cu instalarea liniilor intravenoase pentru injecțiile letale va avea „dificultăți extreme” în a accesa venele deținutului și că, prin urmare, acesta va fi supus unei „dureri supraadăugate”.

În ciuda ordinului, echipa de execuție a continuat.

În jurul brațului condamnatului a fost legat un garou și apoi i s-a înfipt un ac. Smith a protestat că a fost înțepat în mușchi. Procedura a continuat cu perforarea mâinii în mai multe locuri. „Cu fiecare înțepătură, domnul Smith simțea cum acul intra și ieșea și se mișca pe sub piele, provocându-i o mare durere”, au consemnat avocații.

Pentru că nu au putut găsi nicio venă utilizabilă, gardienii închisorii au întors targa pe spate, astfel încât picioarele deținutului să fie îndreptate spre tavan, în timp ce capul său era aplecat spre pământ „într-o răstignire inversă”.

„Răstignire inversă”

Echipa de perfuzie a părăsit camera, iar condamnatul a rămas așa timp de câteva minute. La întoarcere, au îndreptat targa.

Unul dintre angajații care executau procedura a intrat cu o mască de față și cu un scut pentru a se proteja de stropii de sânge, a scos un ac de calibru mare și a început să-l străpungă sub claviculă, pentru a-i injecta soluția în arteră.

„Kenny, asta e pentru binele tău”

Au fost cinci sau șase împunsături fără succes, iar un adjunct al gardianului a mutat capul lui Smith. Deținutul condamnat avea dureri atroce, potrivit avocaților săi. Directorul închisorii i-ar fi spus: „Kenny, asta e pentru binele tău”.

Înțepat în mod repetat timp de 90 de minute

În cele din urmă a fost trimis înapoi în celulă.

Este doar unul dintre cele trei cazuri similare înregistrate aici în decursul ultimelor patru luni.

Colegul său Alan Miller, a fost supus unei tentative eșuate de execuție în septembrie.

Miller se află în culoarul morții de 22 de ani pentru împușcături care au ucis trei colegi de muncă în 1999. La 22 septembrie, la ora 22.00, a fost dus în camera morții de la Holman și supus la ceea ce avocații săi susțin că a fost tortură fizică și psihică. A fost înțepat în mod repetat timp de 90 de minute, în timp ce zăcea pe targă scrie The Guardian .

Amintim că, în urmă cu câțiva ani, un fost gardian într-o închisoare din Oregon, SUA, a dezvăluit ceea ce se ascunde dincolo de aplicarea pedepsei capitale, vorbind despre trăirile oamenilor care trebuie să se ocupe de administrarea injecţiei letale şi despre ce l-a făcut să renunţe la locul său de muncă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 Ce se întâmplă în China?