Cum este păzit Podul Crimeei: delfini special antrenați, sisteme de rachete, avioane de recunoaștere și sateliți

Cum este păzit Podul Crimeei: delfini special antrenați, sisteme de rachete, avioane de recunoaștere și sateliți

Podul care face legătura între Federația Rusă și Peninsula Crimeea, vizat de o explozie acum două zile, este unul dintre cel mai păzite locuri din lume, fiind supravegheat chiar și din spațiu, relatează portalul Meduza.

Explozie pe Podul Crimeei FOTO Facebook

Potrivit sursei citate, accesul pe Podul Crimeei este păzit de unități speciale ale Gărzii Naționale din Federația Rusă, a căror sarcină constă în inspectarea mașinilor.

De asemenea, pe pod au fost instalate mai multe puncte de observație.

În caz de urgență, o echipă specială este pregătită pentru a interveni în câteva minute la fața locului.

Garda Națională este asistată de forțele speciale ale FSB responsabile de paza frontierei și de grupuri anti-sabotaj care activează atât pe uscat, cât și pe apă.

Coasta este patrulată cu nave antisabotaj de tip Gracionok, care sunt echipate de mitraliere, lansatoare de grenade și chiar cu sisteme de rachete Igla, precum și cu bărci de tip Mangust. În caz de necesitate, există posibilitatea mobilizării de bărci amfibii BK-16, precum și bărci cu motor de tip Afalina și de tip Sargan.

De pe uscat, navele sunt susținute de sisteme de rachete de coastă de tip Bal echipate cu rachete antinavă cu rază de acțiune de până la 260 de kilometri, dar și de sisteme de rachete Bastion dotate cu rachete de croazieră de tip Onyx.

Podul ar fi păzit și sub apă de către scafandri militari și grupuri speciale din cadrul Flotei Ruse din Marea Neagră. Se presupune că sistemul de control Plavnik poate detecta o persoană la o distanță de doi kilometri și o navă la o distanță de trei kilometri.

Pe lângă scafandri și capcane de sunet Amulet-P, podul ar fi supravegheat și cu ajutorul unor delfini special antrenați.

Din spațiu, podul ar fi monitorizat de satelitul Kosmos-K, în timp ce zona aeriană este patrulată de avioane de luptă Su-27 și avioane de recunoaștere a activităților submarine de tip Il-38.

Două stații radar ar fi de asemenea activate pentru paza podului, și anume Podsolnuh și Voronej-DM.

Conform calculelor BBC, circa 20 de milioane de dolari au fost cheltuite în acest an pe diverse sisteme tehnice de securitate destinate protejării podului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro