Cum explică Marcel Ciolacu retragerea lui Chiriac de pe lista pentru europarlamentare. Tudose, opțiune pentru primul loc

Cum explică Marcel Ciolacu retragerea lui Chiriac de pe lista pentru europarlamentare. Tudose, opțiune pentru primul loc

Premierul Marcel Ciolacu a precizat că argumentele privind retragerea Ramonei Chiriac au fost oferite de aceasta și a negat faptul că șefa suspendată a Reprezentanței Comisiei Europene în România ar fi solicitat susținerea pentru funcția de comisar european.

Premierul Marcel Ciolacu FOTO Arhivă

Doamna Ramona Chiriac a anunțat public de ce anume s-a retras. Nu pot comenta eu o decizie luată de dna Ramona Chiriac care a și anunțat public de ce a făcut acest lucru”, a declarat Ciolacu.

Întrebat dacă a solicitat funcția de comisar al României în noul Executiv European, Ciolacu a negat: „Nu am avut o discuție privind comisarul României. Această discuție trebuie să o am cu președintele României, conform CCR, pentru că Președintele este reprezentantul României în Consiliul European unde se negociază portofoliile. România nu știe ce portofoliu de comisar va avea, abia atunci coaliția va nominaliza o persoană”, a adăugat liderul PSD.

Ciolacu a mai subliniat că doar prin octombrie ar urma să se contureze portofoliul României în viitorul Executiv european.

Premierul Marcel Ciolacu a precizat că argumentele privind retragerea Ramonei Chiriac au fost oferite de aceasta și a negat faptul că ar fi solicitat susținerea pentru funcția de comisar european.

În căutare de om politic

Chestionat dacă Mihai Tudose este o opţiune să deschidă lista la europarlamentare, Ciolacu a răspuns: „Referitor la Mihai Tudose este o opţiune de deschidere a listei, dar voi hotărî împreună cu domnul Ciucă. Eu îmi doresc ca listele să fie deschise de reprezentanţi ai celor două partide. Cred că cele două partide au destui oameni competenţi care să deschidă această listă”.

De altfel, surse social-democrat au precizat că Tudose e prima opțiune în prezent pentru deschiderea listei pentru PE.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?