Cum explică rușii prăbușirea unui avion pe un bloc de locuințe

Cum explică rușii prăbușirea unui avion pe un bloc de locuințe

Anchetatorii ruşi au declarat marţi că privilegiază pista unei „defecţiuni tehnice” aflate la originea prăbuşirii unui avion militar într-un cartier rezidenţial din oraşul Eisk, în sudul Rusiei şi în apropiere de Ucraina, accident care s-a soldat luni cu 13 morţi, informează AFP.

FOTO Twitter

„Ancheta consideră defecţiunea tehnică a avionului principala versiune a prăbuşirii”, a anunţat Comitetul de Anchetă rus, adăugând că pilotul, care a reuşit să se catapulteze înainte de prăbuşirea avionului, este interogat de serviciile sale.

Înregistratoare de zbor au fost recuperate la locul accidentului şi eşantioane de carburant au fost prelevate de pe aerodromul de pe care a decolat bombardierul Su-34, a informat Comitetul de Anchetă.

Un incendiu a cuprins un bloc cu nouă etaje, cu aproximativ 600 de locuitori, după prăbuşirea luni seara a unui avion de luptă chiar în apropierea nemijlocită a acestuia.

Eisk, unde s-a produs catastrofa, este un oraş situat pe coasta Mării Azov în regiunea rusă Krasnodar, în apropiere de Ucraina.

Imagini cu explozia şi cu flăcările ce cuprind toată faţada blocului au şocat Rusia. O înregistrare video difuzată pe reţelele sociale arată locuitori care îl găsesc lângă imobil pe pilotul catapultat. Întrebat dacă aparatul său a fost doborât, pilotul răspunde încă slăbit „Nu”.

Marţi, ruşii au depus flori şi jucării în memoria celor trei copii ucişi în accident, în faţa imobilului cu o pancartă: „Eisk. 17/10/2022. Ne vom aminti. Suntem îndoliaţi”.

Potrivit autorităţilor, patru persoane, dintre care o fetiţă de cinci ani şi un adolescent, sunt grav rănite şi sunt spitalizate în Krasnodar, capitala regională.

Imaginile cu rămăşiţele arată avionul rupt în două, cu logo-ul armatei ruse vizibil pe una dintre aripile lui, cu cabluri ieşind din motor.

Cel puţin cinci etaje ale imobilului au fost carbonizate, un balcon fiind prăbuşit şi mai multe maşini distruse în apropiere.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”