Cum faci cele mai bune și pufoase lipii de casă. Secretul care le face de nerefuzat, cât frămânți aluatul

Cum faci cele mai bune și pufoase lipii de casă. Secretul care le face de nerefuzat, cât frămânți aluatul

Sunt moi, gustoase și pufoase și se prepară cât ai clipi din câteva ingrediente la îndemâna tuturor. Secretul celor mai bune lipii stă în modul de preparare. Pentru a ieși ca la carte, gospodinele trebuie să țină cont de un mic amănunt.

Lipiile de casă se prepară ușor FOTO Shutterstock

Ingrediente:

  • 230 g făină
  • 125 ml apă caldă
  • 1 linguriță de sare
  • 1 lingură de ulei de măsline

Mod de preparare:

Toate ingredientele se pun într-un bol. Frământăm până când obținem un aluat neted, nu foarte moale, care se dezlipește de pe mâini. Lăsăm aluatul acoperit să se odihnească 15-20 de minute. Apoi îl împărțim în 4 bucăți și formăm 4 lipii, cât doriți de subțiri.

Încălzim o tigaie antiaderentă la foc mediu și coacem lipiile. Nu dați focul mare pentru că se vor arde. Când lipia s-a umflat, întoarceți-o și pe partea cealaltă.

Scoateți lipiile pe o farfurie și acoperiți-le cu un prosop de bucătărie sau o altă farfurie. Așa rămân moi până le terminați de copt și pe celelalte”, arată gustos.ro.

Pot fi umplute cu ce doriți. Sunt perfecte pentru shaorma, sandwich-uri sau unse cu cremă de ciocolată ori cu banane sau alte fructe. Din cantitățile date ies 4 lipii, puteți să dublați cantitățile. Poftă bună!

O specialitate din pâine moale, fără drojdie

Lipiile, așa cum sunt cunoscute autohton, sunt o specialitate de pâine moale, din făină integrală, puțin crescută și originară din Orientul Mijlociu, dar regăsită și în bucătăriile culturilor balcanice, mediteraneene sau nord-africane. Lipiile mai sunt cunoscute și sub denumirile de pâine libaneză, arăbească sau siriană, dar termenul grecesc de „pita” reprezintă cea mai larg răspândită denumire a preparatului în întreaga lume. În mod tradițional, lipiile orientale sunt coapte în cuptoare speciale amplasate în aer liber.

De asemenea, lipiile sunt gătite folosind năut, roșii, ceapă, nelipsitul ulei de măsline și nenumărate condimente și ierburi aromatice, cum ar fi ghimbir, sumac, cimbru, maghiran sau ardei iute. Mai mult decât atât, lipia este nelipsită de la masă și însoțește aproape orice preparat oriental. Lipiile sunt servite des cu humus, tahini sau în bine-cunoscuta salată Fattoush.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?