Cum faci delicioșii tocinei bucovineni de post. Ai nevoie de doar trei ingrediente

Cum faci delicioșii tocinei bucovineni de post. Ai nevoie de doar trei ingrediente

Bucovina este renumită pentru preparatele sale delicioase și bogate. Tocineii sunt niște chifteluțe din cartofi specifice acestei zone și trebuie neapărat încercați.

Tocineii, un preparat specific Bucovinei FOTO Shutterstock

Aceste turtițe din cartofi nu numai că se prepară rapid, dar sunt extraordinar de gustoase și de sățioase. Tocineii pot să pară la prima vedere niște banale chifteluțe din cartofi, mai ales că ai nevoie de doar trei ingrediente pentru a-i prepara: cartofi, făină și ulei.

Sunt un preparat versatil, pot fi mâncați și reci, și calzi și pot constitui o gustare, un fel principal, alături de o salată, o garnitură și chiar un desert.

În unele locuri se pot servi cu smântănă fermentată, iar în altele sunt chiar desert și sunt serviți cu smântână și zahăr sau cu dulceață. În orice variantă i-ai încerca, sunt delicioși.

Iată cum se prepară tocineii bucovineni

Ingrediente

  • 200 g smântână fermentată, pentru servit, opțional
  • ceapă verde, pentru decor

Cureţi cartofii, îi speli şi îi dai prin răzătoarea mare. Îi scurgi foarte bine, iar acest pas nu trebuie omis, pentru ca tocineii să devină crocanţi şi rumeni la prăjit. Adaugi făina şi sarea, apoi omgenizezi compoziția.

Încingi uleiul într-o tigaie antiaderentă şi, cu o lingură, formezi direct în tigaie chiftele, pe care le aplatizezi. Tocineii nu trebuie să fie prea groşi. Îi prăjeşti la foc mediu, pe ambele părţi, până ce sunt rumeniţi. Îi scoţi pe prosoape de hârtie, pentru a elimina excesul de ulei.

În varianta de dulce, îi poți servi cu smântână, decoraţi cu ceapă verde.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...