Cum îi vânează ucrainenii pe ruși în propriile tranșee VIDEO

Cum îi vânează ucrainenii pe ruși în propriile tranșee VIDEO

Un videoclip postat pe Facebook de Brigada a 5-a de Asalt a Ucrainei arată modul în care luptătorii Kievului îi vânează, efectiv, pe militarii fostei Armate Roșii care se ascund în tranșeele realizate în zig-zag, în apropiere de Bahmut.

Concret, înregistrările reliazate cu drona arată forțele ucrainene într-un atac coordonat asupra unei poziții rusești în orașul Ivanivske, la vest de Bahmut . În prima fază, pozițiile rusești sunt atacate de un tanc ucrainean care trage mai multe lovituri asupra tranșeelor rusești după care face cale întoarsă. În cea de-a doua fază a asaltului își face aparitia un vehicul de luptă pentru infanterie care execută foc cu mitraliera grea înainte de a debarca militari din Brigada a 5-a de Asalt a Ucrainei care iau în vizor pozițiile rușilor. În imaginile de la final apar ceea ce par a fi soldați ruși care zac morți în tranșee.

Insider precizează că nu a reușit să verifice în mod independent filmările, dar Rob Lee, un fost ofițer de infanteriei marine americane, care este în prezent membru în Programul Eurasia al Institutului de Cercetare pentru Politică Externă, a postat și el videoclipul pe Twitter. Potrivit unor surse, Brigada a 5-a de Asalt a Ucrainei a fost formată de un ofițer instruit de SUA, colonelul Pavlo Palisa, pentru a conduce atacurile asupra pozițiilor inamice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”