Cum îl descrie Sebastian Lăzăroiu pe președintele Iohannis: Discret, taciturn, a adus, împreună cu strada, un monstru de 46% la dimensiunile unui pudel

Cum îl descrie Sebastian Lăzăroiu pe președintele Iohannis: Discret, taciturn, a adus, împreună cu strada, un monstru de 46% la dimensiunile unui pudel.

Textul integral publicat de sociologul Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidențial:

„Iohannis nu e genul meu de politician, trebuie să recunosc. Dacă m-aș mai întoarce vreodată in culisele politicii (which will NEVER happen), nu ar fi politicianul pentru care să lucrez. Pentru asta trebuie ceva chimie, iar eu sunt genul "crazy SoB", doar în politică  :) Mi se activează umbra și iese un monstru sângeros  :) El? Not my kind of guy...

L-am criticat în primii doi ani pentru pasivitate și felul profesoral in care voia să conducă România (cu manualul de democrație sub bancă). În fine, nici contextul în care și-a început mandatul n-a fost ușor, cu toată clasa politică pusă pe îngenuncheat justiția, sub pretextul, poate corect, de reechilibrare a puterilor.

Dar aveam destulă experiență ca să văd când a schimbat foaia. Și când a schimbat-o, au început să se vadă efectele bune. Misiunea lui dupa 2016 a fost una grea și delicată. Să aduci un monstru legitimat de 46% din electorat la dimensiunile unui pudel e treabă complicată, cu toate instituțiile din subordine și cu oameni de bună credință în stradă.

A rămas discret, taciturn, prefer în continuare să citesc ce-a zis decât să ascult ce spune, dar a fost eficient. Ca să-i judeci mandatul (exceptând primii doi ani, când a bâjbâit, dar toți au bâjbâit la inceput), trebuie să înțelegi contextul general și mai ales puterile adversarului (jumătate la vedere, jumătate în umbră) pe care l-a avut de înfruntat.”

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

3 Hai, că se poate! Cîțu anunță înghețarea salariilor demnitarilor, concedieri din aparatul bugetar, interzicere…

4 Prostul politicii românești a rămas fără partid. Toți membrii celei mai mari organizații au demisionat scuipân…

5 Documentul dement prin care „Avocatul Poporului” atacă DNA la CCR! Renate Weber este pusă de Tăriceanu și Drag…

recomandări

Te ia DNA: ISU

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tort cu dulceață de căpșuni, lemongrass și cremă fină de branză