Cum încearcă autoritățile din Milano să lupte împotriva vieții de noapte: „Își dau seama ce fac?”

Cum încearcă autoritățile din Milano să lupte împotriva vieții de noapte: „Își dau seama ce fac?”

Liderii din Milano au fost acuzați că au pornit un război împotriva înghețatei în încercarea de a combate „viața de noapte sălbatică" din orașul din nordul Italiei, relatează The Guardian .

Interdicția ar urma să se aplice în 12 zone. Foto Pixabay (Arhivă)

Marco Granelli, viceprimarul pentru securitate publică, a anunțat recent o inițiativă de interzicere a vânzării de mâncare la pachet după miezul nopții în cartierele populare ale orașului.

În plus, barurile și restaurantele vor trebui să închidă terasele începând cu ora 00.30 în timpul săptămânii și cu ora 01.30 în weekend, din dorința de a le oferi liniște și pace locuitorilor. În cazul în care va fi aprobată, măsura va intra în vigoare începând de luna viitoare și până la debutul lunii noiembrie.

Chiar dacă pizza se numără, de asemenea, printre produsele vizate de interdicție, o înghețată la ceas târziu în noapte este o parte intrinsecă a culturii italiene, astfel încât perspectiva ca acest răsfăț să fie atacat este considerată ca fiind exagerată.

Ce face vara o familie italiană obișnuită? Face o plimbare după cină și își ia o înghețată", a declarat pentru Observer Marco Barbieri, secretar general al unității din Milano a Confcommercio, asociația italiană a comercianților cu amănuntul. „Este o tradiție clasică și, prin urmare, este clar că, dacă intervii în acest tip de obicei cultural, oamenii nu vor fi fericiți".

Credeți că un tânăr de 25 de ani va pleca acasă la miezul nopții doar pentru că nu poate să ia ceva de mâncare la pachet? Ce se întâmplă cu turiștii care vor să mănânce o înghețată după miezul nopții? Își dă seama această administrație ce face?", a mai adăugat Barbieri.

„O nevoie a multora”

Primarul din Milano, Giuseppe Sala, a declarat reporterilor: „L-aș ruga pe Barbieri să vină în biroul meu pentru câteva ore, deoarece am sute de rapoarte de la locuitori care cer să poată dormi mai bine noaptea. Nu pot evita să abordez această problemă, nu este o ciudățenie, ci o nevoie a multora... nu schimbăm regulile Universului, ci impunem limite foarte ușoare."

Interdicția ar urma să se aplice în 12 zone, inclusiv în cartierele centrale Brera și Ticinese, precum și în Darsena, Arco della Pace și Lazzaretto, alături de străzile aglomerate Corso Como și Corso Garibaldi.

Într-o postare pe rețelele de socializare, Granelli a declarat că această măsură va asigura un echilibru între „camaraderie și distracție, liniștea și sănătatea rezidenților și activitatea economică liberă a comercianților și antreprenorilor care oferă locuri de muncă".

Lino Stoppani, președintele Fipe, o asociație a sectorului hotelier, a declarat pentru ziarul Il Messaggero: „Problema vieții de noapte există, dar această regulă nu va face decât să creeze daune pentru întreprinderi."

Regulile nu au fost încă finalizate, iar Sala a declarat că este deschis la „discuții despre înghețată".

Cred că o vom rezolva", a spus el.

Dacă ne luăm după trecut, Sala ar putea fi nevoit să cedeze. Un val similar de nemulțumire a fost declanșat atunci când oficialii din Milano au încercat să interzică înghețata după miezul nopții în 2013. După săptămâni de dezbateri aprinse și proteste organizate de o mișcare numită Occupy Gelato , primarul de la acea vreme, Giuliano Pisapia, a fost nevoit să bată în retragere și să recunoască faptul că administrația a făcut o greșeală.

Oamenii pot mânca înghețată zi și noapte, oriunde doresc", a recunoscut el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro