Cum mănânci friptură, drob și ale bunătăți fără să te îngrași. Sfaturile Mihaelei Bilic pentru masa de Paște

Cum mănânci friptură, drob și ale bunătăți fără să te îngrași. Sfaturile Mihaelei Bilic pentru masa de Paște

Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei” de la Antena 3 cum trebuie să fie masa ideală de Paște şi cum putem să evităm indigestia, disconfortul abdominal și kilogramele în plus când tentațiile sunt mari.

Dr. Mihaela Bilic spune că ouăle - vedetele meselor de Paște - sunt alimente foarte sănătoase, dar avertizează că trebuie să avem grijă ce mai mâncăm pe lângă acestea.

„Dacă mănânci un ou fiert, cu gălbenușul tare care este greu de digerat, cu siguranță o bilă leneșă o să fie deranjată de acest aliment, dar nu este nicio tragedie. Asta nu te duce la spital. Mai degrabă indigestia și tot ce înseamnă efort abdominal vine din multe alimente amestecate. De exemplu, dacă este vorba despre carne care ține stomacul plin și se digeră mai greu, mai ales prăjelile (...). În momentul în care mâncăm acest aliment (oul) cu legume este foarte bine", a explicat, în emisiune, Mihaela Bilic.

Medicul recomandă să evităm prăjelile și spune că sarmalele și salata beuf nu au ce căuta pe masa de Paște.

Mihaela Bilic. FOTO Facebook Mihaela Bilic

„La masa de Paște nu trebuie să fie prezente sarmalele și salata de beuf, acestea oricum sunt alimente pentru masa de Crăciun. La masa de Paște avem ou fiert. Într-un ou cu 80 de calorii natura a pus o serie de nutrienți. Sunt o grămadă de mituri despre ouă, dar ar trebui să ne întoarcem la a consuma două- trei pe săptămână. Oul a fost la un moment dat diabolizat, văzut ca pe inamicul sănătății și al colesterolului și nu este adevărat" este de părere specialistul.

Drobul, „dietetic și de sănătos”

Cât despre despre drob, un alt preparat specific meselor de Paște ale românilor, Mihaela Bilic spune că este unul extrem de „dietetic și de sănătos”.

„Organele sunt fierte, că tot vorbeam de ficăței, acolo în organe avem depozitul de fier al oricărui animal. (....) este un aliment extrem de sănătos. (...). Acolo avem ceapă, avem mărar, apoi este copt la cuptor. Nu are ce să fie nesănătos", este de părere Bilic.

Cum preparăm friptura

Cînd vine vorba de friptura pentru masa de Paște, specialistul recomandă carnea de miel prepartă la cupror.

„Dacă vorbim de friptură, în acest caz este miel, este pulpă băgată la cuptor. Toată grăsimea iese din carne. Atunci, pulpa de miel gătită la cuptor, dacă punem lângă ea un castron mare de salată, este masă de slăbit", a spus Mihaela Bilic.

Continuarea, în Click !

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

2 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

3 O știre pozitivă despre România

4 Cele mai noi date despre pensionarii din România

5 VIDEO Dacă imaginile sunt reale, este cel mai mare dezastru înregistrat de ruși de la invadarea Ucrainei...