Cum maschează Rusia transferul expiratelor tancuri T-62 din Crimeea la Melitopol

Cum maschează Rusia transferul expiratelor tancuri T-62 din Crimeea la Melitopol

În ultima săptămână au tot apărut informaţii că armata rusă a început să scoată din depozite vechile tancuri T-62. Această decizie ar fi fost luată ca urmare a pierderilor grele înregistrate de militarii ruşi în Ucraina, mai ales la capitolul tehnică militară. Ieri, mass-media ucraineană a precizat că forţele ruse de ocupaţie din Crimeea au scos din depozite cel puțin 45 de tancuri T-62, ale căror echipaje vor fi antrenate în zona ocupată temporar a regiunii Herson.

Totodată, au apărut în spaţiul public fotografii, surprinse de martori oculari, cu mai multe garnituri de tren încărcate cu tancuri T-62 care au ajuns din Peninsula Crimeea într-o gară din oraşul Melitopol, regiunea Zaporojie.

Pe de altă parte, publicaţia ucraineană Rail.Insider precizează că forţele ruse de ocupaţie au decis să creeze așa-numita „Cala ferată Melitopol”, al cărui scop este să lege Crimeea de ORDLO (Teritoriile Ucrainei Ocupate Temporar).

Sursa citată mai precizează căforţele separatiste au ca obiectiv să rezolve şi problema asigurării siguranței acestor transporturi pe calea ferată.

Publicaţia Defense Express precizează cărușii se plâng de lipsa materialului rulant, deoarece ucrainenii au reuşit să retragă din gările aflate în regiunile de sud-est o bună parte din vagoanele şi locomotivele care aparţineau Ukrzaliznytsia(Căile Ferate Ucrainene).

Astfel, forţele ruse de ocupaţie nu au reușit să facă rost de vagoane și locomotive care le-ar fi facilitat destul de mult transportul pe calea ferată, iar infrastructura de transport este vizată constat de atacurile forţelor armate ucrainene.

Astăzi, 28 aprilie, în jurul orei 08:00, podul de cale ferată din localitatea Yakimivka, raionul Melitopol (regiunea Zaporojie) a fost distrus.

În urmă cu două zile,Statul Major al Forţelor Armate Ucrainene preciza că pierderile grele înregistrate de ruşi, mai ales la capitolul tehnică militară, determină armata rusă să scoată din depozite vechile tancuri T-62.

Analiştii militari ucraineni susţin acum căforţele ruse de ocupaţie se pregătesc să folosească aceste tancuri, care datează din perioada regimului Hrușciov, pentru a lupta pe direcția de sud a teritoriului Ucrainei şi pentru a bloca înaintarea trupelor ucrainene pe axa Nikolaev sau Herson.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc

2 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

3 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

4 Dmitri Medvedev ar fi încercat să se sinucidă? Presa din Ucraina susține că s-ar fi găsit și mai multe bilețele de adio

5 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”