Cum motivează ucraineanca Svitolina gestul de a nu da mâna cu adversara din Rusia la Roland Garros

Cum motivează ucraineanca Svitolina gestul de a nu da mâna cu adversara din Rusia la Roland Garros

Jucătoarea ucraineană de tenis Elina Svitolina a anunțat că nu va strânge mâna adversarilor ruși și belaruși din respect pentru soldații care luptă pe front în urma invaziei Moscovei în țara sa de anul trecut.

Elina Svitolina la roland Garos

Elina Svitolina s-a calificat vineri în turul patru la Roland Garros, cu o victorie în fața rusoaicei Anna Blinkova. Ucraineana s-a impus greu, cu 2-6, 6-2, 7-5. La final, în momentul în care Svitolina și Blinkova s-au întâlnit la fileu, ucraineanca a făcut un gest care a încurcat-o pe rusoaică.

Ea a refuzat să dea mâna cu adversara sa și pentru acest gest a fost huiduită de unii dintre fani.

Svitolina a spus că reprezentanţii Ucrainei sunt împotriva gestului de a strânge de mâna, „pentru ceea ce fac ruşii în ţara noastră”. „Suntem ucraineni, toți uniți pentru un singur obiectiv, acela de a câștiga acest război. Facem tot ceea ce este necesar”, a spus Svitolina, scrie reuters.com.

În trecut, Svitolina a cerut ca toți jucătorii de tenis ruși și belaruși să fie excluși din competițiile internaționale din cauza invaziei Rusiei în Ucraina.

„Eu sunt ucraineancă. Sunt în picioare pentru țara mea, fac tot ce este posibil pentru a susține bărbații și femeile care se află chiar acum în prima linie de luptă pentru pământul nostru, pentru țara noastră. Vă puteți imagina bărbatul sau fata din prima linie care se uită la mine și eu mă comport ca și cum nimic nu se întâmplă?”, a declarat Svitolina. Tenismena a spus că îşi reprezintă ţara. „Am o voce și am poziția mea în acest război. Ceea ce fac soldații ruși este cu adevărat teribil”, a declarat Svitolina.

În turul patru, ucraineanca se va întâlni cu rusoaica Daria Kasatkina. Rusoaica a criticat războiul din Ucraina, numindu-l un „coșmar”, precizând că înțelege decizia ucrainenilor de a nu strânge mâna adversarelor din Rusia și Belarus.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”