Cum petreceau soldații ruși uciși de Revelion înainte de a fi bombardați cu rachete HIMARS FOTO

Cum petreceau soldații ruși uciși de Revelion înainte de a fi bombardați cu rachete HIMARS FOTO

Mai multe fotografii au apărut pe rețelele de socializare, în care apar militari ruși, la școala din Makiivka, din estul Ucrainei. Unitatea de învățământ era folosită pe post de cazarmă pentru câteva sute de militari ruși și a fost bombardată în noaptea dintre ani de ucraineni.

Soldații ruși petreceau în noaptea dintre ani înainte de a fi uciși FOTO Twiter

În imagini pare că soldații ruși au organizat o petrecere de Anul Nou în sălile școlii și se distrau, chiar cu puțin timp înainte ca școala să fie lovită de rachetele HIMARS și ștearsă de pe fața pământului. Aproape toți cei 600 de soldați ruși care erau acolo, au murit, potrivit unor surse neoficiale.

Imaginile au fost postate pe mai multe conturi de Twitter, specializate în informații despre războiul din Ucraina, iar cei care le-au făcut publice au fost chiar soldații ruși de la Makiivka. Ulterior, imaginile și informațiile au fost distribuite pe diverse grupuri de discuții și rețele sociale din Rusia , de unde au fost preluate. „Soldații ruși din Makiivka au făcut o petrecere de Revelion. Este una din ultimele poze înainte ca rachetele HIMARS să-i elimine pe ei și alți 600 de soldați ruși”, se arată pe contului Twitter Tendar.

În imaginile publicate apar câteva zeci de soldați ruși ce par a fi într-o sală de sport a școlii. Majoritatea salută victorios spre cameră, iar unul dintre ei, la bustul gol, ține mitraliera la vedere, arată Digi 24.

Ultima distracție

Alte imagini îi arată pe militarii ruși în jurul unei mese, aranjată într-o sală de clasă sau un hol mai larg. În alte cadre, soldații pozează în ceea ce pare a fi un vestiar. Pozele au fost postate pe mai multe conturi, care afirmă că le-au luat de pe rețeaua de mesagerie rusească Telegram.

Potrivit unor informații, rachetele HIMARS lansate de ucraineni au lovit clădirea școlii imediat după miezul nopții dintre ani , provocând un număr mare de victime. Mai multe surse neoficiale au anunțat că în atac ar fi murit aproape toți cei 600 de soldați ruși din clădire, în vreme ce Rusia a publicat un bilanț oficial de 89 de morți, care oricum este cel mai mare recunoscut de la începutul războiului.

Rusia a încercat să păstreze o discreție cât mai mai asupra evenimentului, însă relatări ale rudelor soldaților ruși uciși la Makiivka au ajuns publice în cele din urmă.

De altfel, de la începutul acestui an au fost uciși aproape 1.000 de soldați ruși în Ucraina, potrivit unei publicații media independente care analizează date open-source. Astfel, de la începutul războiului, numărul soldaților ruși care au murit se ridică la 11.662 de militari, dintre care 942 au fost între 1 și 17 ianuarie, a anunțat joi site-ul de știri Mediazona. Bilanțul real al invaziei de aproape 11 luni se crede a fi mult mai mare, notează The Moscow Times .

Editorul Mediazona, Dmitry Treshchanin a legat rata mare de mortalitate de forța intensificată a Rusiei pentru capturarea lui Bakhmut, un oraș strategic din estul Ucrainei, unde analiștii spun că forțele ruse obțin victorii mici, după luni de lupte, cu pierderi grele.

Numărul morților, șocant și pentru ruși

Numărul morților include jumătate din cei 89 de soldați ruși (cifră oficială a Rusiei) mobilizați care au fost uciși într-un atac ucrainean de Revelion asupra unei cazărmi temporare din Makiivka ocupată de ruși. Potrivit lui Treshchanin, restul cifrelor provin de la sfârșitul anului 2022, deoarece sunt raportate cu o întârziere de două săptămâni.

Baza de date a Mediazona include acum și soldați ruși care au luptat pentru compania militară privată Wagner, ai cărei luptători alcătuiesc cea mai mare parte a forțelor implicate în atacul asupra lui Bakhmut, a spus Treshchanin.

Armata rusă spune că 5.937 dintre trupele sale au fost ucise în septembrie 2022.

Pe lângă voluntarii care monitorizează cimitirele din zeci de orașe și sate rusești, publicația folosește declarații oficiale, rețelele sociale și rapoartele din media pentru a-și actualiza cifrele.

Treshchanin a spus că echipa de la Mediazona nu a analizat încă „un șir gigantic” de aproximativ 200 de morți care au fost adăugați în baza de date. „Este greu să mă șochezi, fiind o persoană care lucrează cu aceste date de aproape un an. Dar 1.000 de oameni în două săptămâni este pur și simplu [șocant]”, a spus el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!