Cum plănuiesc secuii să boicoteze legea arborării steagurilor proprii: stema Ţinutului Secuiesc, purtată pe haine

Cum plănuiesc secuii să boicoteze legea arborării steagurilor proprii: stema Ţinutului Secuiesc, purtată pe haine

Preşedintele CNS a făcut, vineri, un apel public către administraţiile locale prin care cere boicotarea iniţiativei PSD, în cazul în care aceasta devine lege.

Izsak Balazs susţine că, prin acest proiect de lege se doreşte, de fapt, limitarea dreptului de a folosi liber steagul secuiesc, având în vedere că dacă Parlamentul ar adopta proiectul, unităţile administrativ-teritoriale vor putea arbora doar steagurile proprii pe sedii şi numai împreună cu drapelul României şi drapelul Uniunii Europene.

Preşedintele CNS a spus că în ultimii ani atacurile prefecţilor împotriva steagului secuiesc nu au avut succes întrucât nu a existat o lege care să interzică arborarea acestui simbol.

CNS cere ca nicio administraţie locală din secuime să nu accepte acest proiect de lege şi, în cazul în care va fi adoptată de Parlament, să o boicoteze „prin neaprobarea unui steag propriu“.

Totodată, el a propus ca stema „Ţinutului Secuiesc“ să fie purtată pe haine, telefoane mobile, maşini, iar steagul secuiesc să fie arborat pe instituţiile publice, case particulare şi în curţile localnicilor din zonă.

Un grup de 42 deputaţi PSD, printre care Victor Ponta şi Liviu Dragnea, au iniţiat o propunere legislativă care reglementează aprobarea, arborarea şi folosirea de către unităţile administrativ teritoriale a steagurilor proprii, ca simbol local.

Proiectul prevede că unităţile administrativ-teritoriale pot supune aprobării guvernului steaguri proprii, în baza hotărârii autorităţii deliberative. Forma şi dimensiunea steagurilor proprii vor fi cele stabilite pentru drapelul României, culoarea şi însemnele distinctive ale acestora nu vor putea aduce atingere simbolurilor naţionale şi nu pot conţine simboluri naţionale ale altor state.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, este dr. Andrei Nae, lector la catedra de limba engleză, membru în comisia de admitere a Universității București

2 Un caz „special”...

3 Cel mai negru scenariu pentru România...

4 Dezvăluirea lui Băsescu despre proprietarul Bazei Mihail Kogălniceanu...

5 VIDEO Acest monstru este dovada vie a faptului că lumea n-a fost și nici nu va fi bună vreodată...