Cum poate bicarbonatul de sodiu să salveze gustul supelor. Când ar trebui să îl folosești

Cum poate bicarbonatul de sodiu să salveze gustul supelor. Când ar trebui să îl folosești

Bucătăria poate fi plină de surprize, iar oricât de pricepuți am fi în arta culinară, o clipă de neatenție poate compromite gustul oricărei supe. Cu toate acestea, există un ingredient simplu, la îndemâna tuturor, care poate salva preparatul: bicarbonatul de sodiu.

Bicarbonatul de sodiu poate salva gustul unei supe cu exces de sare FOTO Arhivă

Bicarbonatul de sodiu poate salva gustul unei supe cu exces de sare FOTO Arhivă

Indiferent dacă ai adăugat prea multă sare sau ai scăpat din vedere ceva esențial în rețetă, bicarbonatul de sodiu este soluția magică pentru a recâștiga echilibrul gustului. Un singur vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu adăugat în supă poate face minuni pentru a neutraliza excesul de sare, oferindu-i preparatului un gust echilibrat și delicios.

Cum acționează bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este cunoscut pentru proprietățile sale de neutralizare a aromei puternice, precum și pentru abilitatea sa de a contracara excesul de sare în mâncare. Atunci când simțim că supa noastră a fost afectată de o doză prea generoasă de sare, adăugarea acestui ingredient simplu poate transforma complet situația.

De asemenea, dacă am scăpat prea multă sare în oală, mai avem la dispoziție un truc ingenios.

Citește continuarea pe site-ul Click!

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Adevărații șefi ai României, la ei e cheia...

2 O informație care dă de gândit...

3 VIDEO „Taci dracu' din gură, ești altă generație, nu vă suport” / Claudiu Bleonț și-a umilit fetița pe scenă

4 VIDEO Nicușor Dan a luat-o razna? Serie de gafe la dezbaterea de la TVR

5 Aceste lucruri se petrec în „curata” Germanie... La Amsterdam, unde abia poți respira pe anumite străzi din cauza „ierbii”, cum o fi?