Cum prăjesti perfect puiul: trucuri pentru ca preparatul să nu fie crud la interior. Ce greșeală să nu faci

Cum prăjesti perfect puiul: trucuri pentru ca preparatul să nu fie crud la interior. Ce greșeală să nu faci

Preparat delicios, puiul prăjit trebuie să respecte câteva reguli pentru a fi găti perfect. Gospodinele sunt sfătuite să marineze carnea înainte, pentru un gust deosebit și o textură ca la carte.

Aripioare de pui FOTO Shutterstock

Temperatura ideală pentru a prăji atât puiul, cât și carnea este de 160ºC, chiar și atunci când sunt pane sau învelite în aluat, relatează foodstory.ro .

Înainte de preparare, bucătarii recomandă marinarea bucăților de pui. Astfel, acesta se va găti complet, iar aroma sa va fi deosebită. Timpul ideal de prăjire este cuprins între 10 și 15 minute, însă acesta depinde de mărirea bucăților, dar și de flacără. Vom ști că este pregătit corect în moment în care crusta devine aurie.

Pentru a ieși gustos și suculent, puiul trebuie să fie proaspăt , de aceea este bine să verifici valabilitatea produsului înainte de a-l cumpăra.

În frigider, puiul prăjit se poate păstra între 3 și 4 zile și până la 4 luni la congelator.

Cel mai sănătos tip de carne de pasăre

Dacă este gătită în mod sănătos (la grătar, la abur sau la cuptor), carnea de pui nu îţi pune în pericol sănătatea, întrucât este săracă în grăsimi (dacă este curăţată de piele şi grăsime), dar este bogată în proteine necesare pentru o bună funcţionare a organismului.

Totuşi, ai grijă la modul în care o prepari! Dacă este prea arsă, carnea de pui poate conţine unele substanţe nocive cauzatoare de cancer.

Pieptul este partea cea mai slabă în grăsimi, el având mai puţin de jumătate din grăsimea unei fripturi degresate de vită. Inclusă în dietă, carnea de pui este o bună sursă de proteine, de aceea nu trebuie să lipsească din alimentaţia copiilor, mai ales în perioada de creştere, cât şi din cea vârstnicilor deoarece protejează împotriva pierderii osoase.

De asemenea, carnea de pui este o sursă importantă de vitamina B, dar şi de triptofan, un aminoacid care produce serotonina, hormon care favorizează starea de bine, dar şi senzaţia de saţietate. 100 grame de piept de pui fără piele conţin 126 de kcal şi 2 grame de grăsime.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat