Cum proceda interlopul „reporter" care jefuia românii prin benzinării în Austria

Cum proceda interlopul „reporter" care jefuia românii prin benzinării în Austria

Interlopul Cosmin Lucian Scopo (38 de ani) de dădea drept reporter și „intervieva" muncitorii români opriți la benzinării în străinătate. Ca pretins reporter, le cerea acestora să îi arate cât câștigă și câți bani au la ei.

Cosmin Lucian Scopo mai fusese arestat în România pentru că făcea parte dintr-o grupare care făcea înșelăciuni prin metoda „Accidentul".

Acum însă, plecase din țară și se ocupa de jafuri cu violență. Victimele erau munictori români opriți în benzinării cu autocarul.

La unul dintre jafuri, într-o benzinărie din Austria, interlopul din Timiș, împreună cu un complice, s-a dat drept reporter și a acostat un român căruia s-a prefăcut că îi ia un interviu. În timpul discuției, i-a cerut românului să îi cât câștigă în Germania apoi l-au pus să le arate ce bani are la el. Românul a scos o hârtie de 100 de euro, moment în care Scopo și cu complicele său i-au luat banii amenințându-l cu bătaia.

La 12 mai 2021, Scopo și complicii săi au furat prin violență de la un cetățean român suma de 2.000 de euro. ”Cel puțin patru persoane au izolat o persoană care ajunsese în incinta benzinăriei cu autobusul firmei Atlassib, de restul grupei cu care a călătorit. Învinuiții l-au determinat pe păgubit cu un pretext să arate banii care îi avea cu el, furându-i apoi suma de bani pe care a arătat-o”, arată anchetatorii din Austria.

La jaf în care a fost implicat Scopo, la 4 septembrie, au fost participat cinci persoane. Acestea l-au abordat pe un român aflat în incinta unei benzinării și l-au rugat să le schimbe bani. Victima le-a dat banii și în momentul în care a cerut suma care i se cuvenea, hoții i-aupulverizat în față spray lacrimogen. Suma furată a fost de 3.400 de euro.

Natura și încadrarea juridică a faptelor și dispozițiile legale aplicabile conform legislației din Austria sunt de furt prin jaf și de tâlhărie. Curtea de Apel Timiș a dispus executarea mandatului european de arestare și a decis respectarea condiției ca, în cazul în care se va pronunța o pedeapsă privativă de libertate, persoana predată să fie transferată în România pentru executarea pedepsei.

Scopo mai făcuse înșelăciuni prin metoda „Accidentul”

O tentativă de înşelăciune prin metoda “Accidentul” a fost dejucată de poliţiştii timişoreni, în ianuarie 2017, după ce o femeie a sunat la 112 pentru a anunţa că o persoană necunoscută i-a cerut, telefonic, bani pentru salvarea fiului sau, care ar fi implicat într-un groaznic accident rutier, chiar în timp ce adolescentul era teafăr şi stătea liniştit acasă.

Imediat s-a pus la cale organizarea unui flagrant, mai cu seama că femeia a fost de acord să colaboreze cu poliţiştii pentru prinderea escrocilor.

Simulând şocul veştii că fiul său are probleme, femeia a spus că este de acord să aducă imediat suma de 2.000 de euro, cât au cerut aşa-zişii salvatori, şi a plecat de acasă la punctul de întâlnire. În acelaşi timp, poliţiştii au ocupat locuri strategice pe strada Alpiniştilor, în zona Modern, unde trebuia să aibă loc plata.

“Am aşteptat, iar în jurul orei 1,30, în momentul în care un individ s-a apropiat de gard pentru a lua plicul, am pus mâna pe el! Alţi doi complici, care supravegheau zona dintr-o maşină, au dispărut rapid. L-am recunoscut imediat după tatuajul de pe gât, ca fiind din gaşca lui Sorin Udrea. Când m-a văzut, a avut şi el o revelaţie şi mi-a spus că noi ne cunoaştem”, ne-a dezvăluit unul dintre poliţiştii care au participat la flagrantul de la miezul nopţii.

La percheziţia corporală, asupra interlopului Cosmin Sopco, individul prins în timpul flagrantului, s-au găsit trei telefoane mobile, dintre care două sunau încontinuu, un cuţit şi o anumită suma de bani.



Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...