Cum putea fi prevenită crima din Grădina Botanică. Psilolog criminalist: „S-o fi născut ok, dar ceva l-a stricat!“

Cum putea fi prevenită crima din Grădina Botanică. Psilolog criminalist: „S-o fi născut ok, dar ceva l-a stricat!“

Liviu Chesnoiu, reputat psiholog criminalist, este de părere că atacul sângeros petrecut în Grădina Botanică din Craiova ar fi putut fi prevenit. Specialistul spune că, în primul rând, superiorii săi de la Liceul Militar ar fi trebuit să sesizeze că ceva este în neregulă cu elevul devenit criminal.

Crima putea să fie prevenită. Vreau să vă spun că și eu am făcut Liceul Militar la Breaza, dar ... alte vremuri. Acolo poate că dirigintele, poate comandantul de pluton, poate psihologul ar trebui să ne spună mai multe lucruri despre acest elev. Nu doar așa repede, că nu știu ce și nu știu cum.

În altă ordine de idei, un astfel de copil s-o fi născut ok, dar ceva l-a stricat: familia, anturajul, nu știu, necazurile Eu cred că cel mai bine îl cunosc colegii lui de clasă.

Din informațiile care circulă în mass-media, fetița a sunat la 112 și a spus că a fost atacată din spate, de cineva cu o mască. Vă dați seama, păi ce minte diabolică să faci așa ceva?", a declarat criminalistul într-o intervenție la Antena 3 .

Venise să se plimbe

Crima care a avut loc în Grădina Botanică din Craiova marți, 27 iunie, a șocat o țară întreagă. Doi tineri care se plimbau pe alee au fost atacați cu sânge rece de un puști în vârstă de 17 ani, elev la Liceul Militar din Craiova, fiu de polițist.

Băiatul plecase din comuna Calopăr, acolo unde locuiește și unde tatăl este șef de post. Le-a spus anchetatorilor că venise să se plimbe prin Craiova. A fost prin centrul orașului, apoi a ajuns în Grădina Botanică.

La un moment dat a trecut pe lângă doi tineri care se plimbau pe o alee. Nu-i cunoștea! Asta a spus în timpul audierilor. S-a uitat insistent la fată, aceasta l-ar fi privit la rândul ei și de aici ar fi început conflictul între el și tânărul care o însoțea pe minora de 14 ani.

După ce i-a înjunghiat cu sălbăticie pe cei doi tineri, fata a murit la scurt timp la locul agresiunii, suspectul a băgat în rucsac arma crimei, o macetă pe care, conform tot spuselor sale, ar fi „uitat-o" de vreun an în geanta respectivă și a încercat să se facă nevăzut. A fost însă prins la scurt timp pe o stradă din apropierea Grădinii Botanice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat