Cum reutilizează ucrainenii minele antitanc rusești împotriva forțelor ruse | VIDEO

Cum reutilizează ucrainenii minele antitanc rusești împotriva forțelor ruse | VIDEO

Ucraina pare să reutilizeze mine antitanc rusești, pe care le atașează apoi la drone pentru a le arunca asupra forțelor ruse.

Foto Profimedia

Imaginile video distribuite pe X, cunoscut anterior ca Twitter, arată o dronă ucraineană aruncând o astfel de mină, urmată de o explozie asupra unei poziții inamice.

TM-62M este o mină rusească anti-tanc cu explozie puternică care poate fi plantată mecanic sau manual, conform CAT-UXO , un site care adună informații despre pericolele explozive.

Mina poate fi folosită împotriva tancurilor, rachetelor autopropulsate, pieselor de artilerie și camioanelor blindate, conform Atlas Internazionale, un furnizor de echipamente de apărare.

Minele acestea conțin aproximativ opt kilograme de TNT, suficient pentru a provoca daune mari vehiculelor inamice, conform site-ului.

În Ucraina, o zonă de mărimea Uruguayului sau Floridei este împâmzită acum cu mine, obuze și alte bombe, scrie The Washington Post .

„Cantitatea mare de muniție din Ucraina este fără precedent în ultimii 30 de ani. Nu există nimic asemănător”, a declarat Greg Crowther, directorul de programe al Mines Advisory Group, pentru WP.

Aproximativ 30% din teritoriul Ucrainei este teatrul unor lupte aprige, potrivit unui raport recent al GLOBSEC, un think tank cu sediul în Slovacia.

De la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina, în februarie 2022 și până în iulie 2023, Națiunile Unite au raportat 298 de morți civili și 632 de răniți civili din cauza explozibililor militari, potrivit WP.

„Câmpurile de mine rusești sunt un obstacol serios pentru trupele ucrainene, dar nu de netrecut”, a declarat fostul ministru ucrainean al apărării Oleksii Reznikov pentru The Guardian .

„Avem geniști calificați și echipamente moderne, dar sunt insuficiente pentru frontul care se întinde pe 1000 de kilometri în estul și sudul Ucrainei”, a adăugat el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?