Cum s-a dat de gol un traficant român, prins în Austria. Greșeala uriașă pe care a comis-o, ce avea în telefon

Cum s-a dat de gol un traficant român, prins în Austria. Greșeala uriașă pe care a comis-o, ce avea în telefon

Un român, implicat într-o rețea de trafic de droguri în Austria, a provocat un adevărat cutremur în cadrul grupării din care făcea parte. Un gest aparent banal al bărbatului care furniza droguri minorilor i-a dat de gol și pe ceilalți membri.

Tânărul de 21 de ani a fost arestat în Austria FOTO Shutterstock

Când au început să-i percheziționeze telefonul și tableta, oamenii legii au rămas șocați. Ancheta deschisă de secția de poliție din Halbenrain în septembrie anul trecut a dus la formularea a 200 de capete de acuzare datorită a peste 1.000 de înregistrări video captate cu telefonul mobil, relatează Știri Diaspora. În urma acestor indicii, aproximativ 30 de persoane, cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani, au fost identificate ca având legături cu traficul de droguri.

Inițial, polițiștii s-au concentrat pe prinderea românului în vârstă de 21 de ani din districtul din sud-estul Styriei. Acesta era suspectat că a vândut cocaină, ketamină, ecstasy și marijuana minorilor. După o percheziție la locuința acestuia, oamenii legii i-au confiscat telefonul și tableta, obiecte care le-au dat pe tavă alți suspecți.

Peste 1.000 de înregistrări video incriminatorii

Astfel, în mâinile polițiștilor au încăput peste 1.000 de înregistrări video în care erau prezentate petreceri cu substanțe interzise, nu doar trafic de droguri. Totul fusese înregistrat sub forma unui jurnal video. Aceste înregistrări au dus la prinderea a peste 25 de suspecți numai în legătură cu infracțiuni la Legea privind stupefiantele. De asemenea, în urma vizionării înregistrărilor, polițiștii au deschis cercetări și pentru comiterea altor infracțiuni; vătămare corporală, constrângere și punere în pericol, dar și ilegalități grave comise în trafic.

Conducere fără permis, băuți sau drogați

Aproximativ 70 de înregistrări îl arătau pe suspectul principal, în vârstă de 21 de ani, cel căruia îi fusese ridicat telefonul, conducând băut, deși avea permisul de conducere suspendat.

Totodată, în alte filmări apăreau 8 persoane, dintre care unele conduceau cu viteză excesivă și efectuau manevre periculoase în trafic. Acestea șofau cu viteze de până la 140 km/h în zone în care era permisaă o viteză maximă de 30 km/h, accelerau cu 120 km/h în zonele urbane sau cu 230 km/h pe autostrăzile austriece, în timp ce consumau substanțe psihotrope și alcool.

Pentur 9 șoferi a fost solicitată o verificare a capacității lor de a conduce autovehicule de către autoritățile competente.

Cei mai mulți dintre cei aproximativ 30 de suspecți au mărturisit infracțiunile comise, autoritățile urmând să ia măsurile legale care se impun.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat