Cum s-a produs accidentul devastator din Italia, soldat cu 21 de morți. Cine era șoferul autocarului VIDEO

Cum s-a produs accidentul devastator din Italia, soldat cu 21 de morți. Cine era șoferul autocarului VIDEO

Tragedia uriașă care a lovit Italia marți seară, soldată cu 21 de morți, s-ar fi putut produce din unor probleme de sănătate ale șoferului de autocar. Presa italiană spune că este posibil ca acestuia să i se fi făcut rău la volan, având în vedere că nu sunt urme de frânare pe șosea.

Tragedia s-a produs marți seară, în jurul orei 20.00, ora locală. Autocarul în care se aflau zeci de persoane a căzut în gol pe șinele de cale ferată de sub pod, și a luat foc în urma impactului. Drept urmare, o parte dintre trupurile celor care au pierit în accident au fost carbonizate.

Deocamdată, nu se cunosc împrejurările exacte în care s-a produs tragedia. Nu se știe clar de ce a ieşit autocarul de pe șosea pe pasajul suprateran Vempa, și a rupt parapetul de protecţie înainte de a plonja în gol.

Șoferul autocarului, un bărbat în vârstă de 40 de ani, angajat al unei companii naționale din Italia , a murit și el în accident. El avea experiență în domeniul transporturilor. Presa italiană spune că este posibil să i se fi făcut rău la volan, având în vedere că nu sunt urme de frână pe șosea, anunță stirileprotv.ro

Accident în Italia FOTO Profimedia

Prima ipoteză luată în calcul de anchetatori

Alberto era originar din Tezze di Piave, provincia Treviso, si nu era căsătorit. Presa italiană relatează că avea peste 15 ani de experiență ca șofer de autocar. Anchetatorii iau în calcul ca primă ipoteză a tragediei o problemă medicală a șoferului, care a dus la pierderea controlului vehiculului și prăbușirea de pe pod. Conform declarației șefului Poliției municipale din Veneția, pe șosea nu erau semne de frânare în zona în care autobuzul a căzut de pe pasajul superior. Vehiculul ar fi lovit de mai multe ori balustrada, conform relatării unor martori, înainte de a o rupe, apoi a căzut în gol, s-a izbit de pământ și a luat foc.

Alberto Rizzotto, șoferul autocarului care a căzut de pe pod FOTO Facebook Giuseppe Vincenzo P.

Alberto Rizzotto, șoferul autocarului care a căzut de pe pod FOTO Facebook Giuseppe Vincenzo P.

Turiștii se întorceau în camping

La bordul autobuzului care s-a prăbușit la Mestre ar fi fost și un grup de cetățeni ucraineni și câțiva cetățeni germani. Era un autocar aparţinând companiei "La Linea", care asigura în mod normal legătura între camping şi Veneţia, potrivit tg24.sky.it.

Cel puțin 21 de persoane au fost ucise, inclusiv doi copii, când un autobuz de pasageri s-a prăbușit de pe un pod din Mestre, Italia, lângă Veneția, marți, în ceea ce a fost descris drept o „scenă apocaliptică”, anunță CNN .

Morris Ceron, directorul general al municipiului Veneția, a declarat pentru postul public italian RAI că vehiculul se îndrepta către un camping.

„Identificarea cadavrelor este în curs”, a declarat Ceron pentru RAI.

Printre răniți se numără cetățeni ucraineni, francezi, croați și germani, a declarat pentru RAI prefectul din Veneția Michele Di Bari.

FOTO Profimedia

FOTO Profimedia

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”