Cum s-au plimbat Dragnea şi fosta iubită, pe banii statului, în Maldive. Ce alte deplasări a mai avut, cu aeronave private. Deplasările, anchetate de procurorii DNA

Cum s-au plimbat Dragnea şi fosta iubită, pe banii statului, în Maldive. Ce alte deplasări a mai avut, cu aeronave private. Deplasările, anchetate de procurorii DNA

Fostul lider PSD Liviu Dragnea, iubita lui de la acea vreme, Irina Tănase, şi o prietenă a acesteia din şcoala generală, Sânziana-Mădălina Hristache, ar fi plecat spre Maldive, via Sofia, în ianuarie 2019, cu o aeronavă privată plătită din subvenţia primită de PSD de la stat – se arată în dosarul cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de fostul trezorier PSD Mircea Drăghici cu procurorii DNA, arată G4Media, care a consultat documentele.

De asemenea, fostul lider PSD s-ar fi întors, împreună cu Călin Popescu Tăriceanu şi Gabriel Vlase (fost vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, actual şef SIE) dintr-o vizită din Estonia, în aprilie 2018, cu un avion privat plătit de PSD din subvenţia de la stat, deşi aveau bilete de avion de linie achitate de Parlament.

A doua zi, Dragnea ar fi plecat cu consilierul lui, Paul Ionescu, în vizită în Israel tot cu un avion privat plătit de PSD din subvenţia de la stat, deşi transportul era achitat de Camera Deputaţilor. În plus, PSD ar fi decontat sume umflate, se arată în documentele DNA, potrivit sursei citate.

Pe 29 iunie 2022, fostul trezorier PSD Mircea Drăghici şi-a recunoscut faptele de deturnare şi delapidare, a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu procurorii DNA şi a acceptat o pedeapsă de 6 ani de detenţie. Drăghici e deja în puşcărie ca urmare a condamnării la 5 ani de închisoare într-un prim dosar privind cheltuielile făcute din subvenţia primită de PSD de la stat. Acordul de recunoaştere din al doilea dosar a fost trimis pe masa unui judecător pentru confirmare, a avut termen pe 22 iulie 2022 şi are pronunţarea pe 26 iulie 2022.

În documentele din dosarul cu acordul lui Drăghici sunt informaţii cu privire la un alt dosar, al treilea, aflat în lucru la DNA, care l-ar viza pe Liviu Dragnea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...