Cum să alegi costumul de baie potrivit

Cum să alegi costumul de baie potrivit

În curând vine mult așteptata vară și ar trebui să te pregătești din timp cu ținute care să îți pună în evidență formele. Poate că o provocare este să îți găsești un costum de baie potrivit, ținând cont de locul în care mergi: piscină, plajă sau sala de sport, dar și de stil și model.

Pentru început, ar trebui să decizi între variantele dintr-o singură piesă sau din două. 

Prima este mai potrivită pentru piscină și dacă mergi să faci sport, iar cele din două piese pentru plajă, mai ales dacă vrei să lași razele soarelui să îți bronzeze cât mai mult corpul. Te poți inspira din colectia de costume de baie de la Fashion Days , iar decizia îți aparține. Iată pașii de care ar trebui să ții cont atunci când alegi:

Bust mare

Acestei tipologii i se potrivesc sutienele care oferă suport și o bună acoperire. Orientează-te către unul care este dotat cu mai multe bretele și bandă mai groasă sub sâni pentru extra suport. Slipul poate fi cu motive florale sau forme geometrice abstracte, iar pe deasupra poți să adaugi un pareo. 

Bust mic

Pentru a crea echilibru, poți miza pe modele cu formă triunghiulară, decorate cu volane sau alte elemente care dau volum. De asemenea, poți alege variante cu burete nu prea gros pentru a se putea usca repede după ce intri în apă sau cu drapaje. Evită-le pe cele bandou și pe cele care se leagă tip fundă. 

Șolduri mari

Sunt specifice tipului de corp pară și, în acest caz, șoldurile sunt mai late decât bustul și talia. Trebuie să atragi atenția în partea de sus cu ajutorul unor imprimeuri viu colorate, aplicații care dau volum sau cu bretele care se lasă pe umeri, iar partea slipului păstreaz-o cât mai simplă, de preferat având talia înaltă.  

Talia mare

Poți masca talia apelând la modele cu efect modelator, care strâng zona abdomenului, de preferat de culoare închisă, chiar negru, iar pentru bust alege un top într-o nuanță vie. Eventual, poți să te acoperi cu un kaftan cu imprimeu tropical și să-ți completezi ținuta cu o pereche de sandale dama, cară să distragă atenția. 

Nu în ultimul rând, este important să îți pregătești din timp corpul pentru a face furori în costumul ales. Începe prin a fi atentă la dietă (mizează pe o variantă cât mai sănătoasă, care să includă multe fructe și legume) pe care să o combini cu sport și ar fi minunat să optezi și pentru masaj care ajută la tonifiere și îndepărtarea aspectului de coajă de portocală de pe coapse și abdomen. De asemenea, foarte important este să te expui la soare până în ora 10 și după ore 17 și să folosești creme cu factor de protecție cât mai ridicat și care să fie rezistente la apă. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu