Cum să bem inteligent de Revelion. Sfaturile unui medic

Cum să bem inteligent de Revelion. Sfaturile unui medic

Mesele îmbelșugate de sărbători sunt stropite, de regulă, cu alcool. Dar nu toată lumea se rezumă la a gusta din băuturile spirtoase, mai ales dacă vorbim de Revelion, o noapte lungă care se cere sărbătorită.

Șampania e nelipsită de la Revelion. FOTO Shutterstock

Desigur, ideal ar fi să rămânem conștienți și să ne bucurăm de întreaga seară. Dar cum putem face asta fără să ne ia toropeala sau să ne îmbătăm?

Cele trei reguli care ne pot feri de efectele neplăcute ale alcoolului

Psihiatrul Ovidiu Alexinschi, coordonator al Clinicii „NO addict”, are, potrivit Ziarului de Iași , câteva recomandări.

Una dintre reguli este ca la fiecare pahar de băutură să se consume în paralel şi un pahar de apă, având în vedere că alcoolul deshidratează şi are şi un efect diuretic important.

Regula este una simplă şi uşor de reţinut - 1:1. La fiecare pahar de băutură - 1 pahar de apă. Cheia este să rămâi bine hidratat”, spune medicul.

O altă regulă pe care mulți o cunosc, dar nu toți o aplică este să mâncăm bine înainte de a bea.

Dacă bei pe stomacul gol, te vei simţi ameţit chiar de la primul pahar”, a mai explicat dr. Ovidiu Alexinschi, potrivit sursei citate.

„Setează-te mental pentru voie bună”

Dozarea cantităţii de alcool consumate este cea de-a treia recomandare.

„Gândeşte-te că o masă şi o petrecere de sărbătoare nu este un concurs de mâncat şi băut. Setează-te mental pentru voie bună, pentru socializare”, explică specialistul.

Atenție și la cantitate!

Orice fericire poate fi marcată prin consumarea câtorva pahare. Specialiștii spun că băuturile alcoolice sunt o componentă a vieții fiecăruia, însă limita între normalitate și dependență este una foarte fină .

Potrivit Societății Alzheimer, s-a dovedit că leziunile cerebrale cauzate de consumul excesiv de alcool „duc la boala Alzheimer sau la alte forme de demență ”. S-ar putea să întâmpinați simptome precum uitarea, să vă fie mai greu să luați decizii și să aveți probleme cu mersul.

Amintim că, de Crăciun, consumul excesiv de alimente şi de alcool a umplut din nou sălile de aşteptare la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!