Cum să citești mesajele șterse de pe WhatsApp. E mai simplu decât credeai

Cum să citești mesajele șterse de pe WhatsApp. E mai simplu decât credeai

Una dintre cele mai populare caracteristici ale aplicației WhatsApp este că permite ștergerea mesajelor printr-o simplă atingere a unei taste. Toată lumea știe asta. Dar nu toți știu că, odată mesajele șterse, acestea pot fi din nou vizibile.

Mesaje Whatsapp recuperate FOTO Shutterstock

În conversațiile pe WhatsApp găsim funcția „Ștergere pentru toată lumea” ca modalitate de revocare a mesajelor. Funcția rămâne valabilă aproximativ o oră de la trimiterea lor și este foarte des folosită, atunci când s-a trimis un mesaj la un chat greșit sau amesajul trimis are o greșeală.

Cu toate acestea, curiozitatea ne poate copleși atunci când observăm că am avut mesaje șterse și ne întrebăm ce se ascunde în spatele mesajului misterios.

Deși cu toții facem asta, există, din fericire, modalități de a „îndepărta cortina”, chiar dacă celălalt utilizator care ți l-a trimis nu dorește acest lucru.

În plus, atât utilizatorii de iOs, cât și cei de Android trebuie să știe că există, de asemenea, modalități simple de a descoperi unele mesaje șterse din greșeală.

Aplicațiile, ajutor parțial

Daily Mail detaliază trucuri inteligente pentru a recupera acele mesaje șterse de pe Whatsapp, care sunt stocate pe telefon, cu ajutorul funcțiilor de backup.

Una dintre aceste metode se referă la accesarea mesajului șters prin intermediul unei aplicații terțe numite Notification History, care poate fi descărcată prin intermediul Google Play Store.

Totuși, aceste aplicații au anumite limitări, deoarece pot fi recuperate doar acele mesaje șterse care au generat o notificare pe dispozitiv și care au fost văzute sau cu care s-a interacționat.

Cu toate acestea, dacă alegi să descărci aplicații specializate, în special din Google Play, unde multe aplicații conțin programe malware care ar putea infecta un dispozitiv, ar trebui să acționezi cu prudență.

Aceste aplicații pot fi adesea destul de dificil de utilizat și, cel mai probabil, vor fi pline de reclame dacă nu optați pentru o versiune cu plată.

Ștergerea aplicației iOS

În primul rând, înainte de a șterge toate aplicațiile iOS, utilizatorii trebuie să se asigure că mesajele WhatsApp sunt salvate în iCloud pentru a putea fi recuperate.

Următorul pas va fi să ștergeți WhatsApp de pe telefon și să o reinstalezi folosind App Store.

După ce aplicația este instalată, conectează-te din nou la contul tău.

Acum, tot ce trebuie să faci este să așteptați opțiunea care va apărea oferind, pentru a fi restaurate, mesajele copiate anterior.

Atunci când această opțiune este selectată, toate mesajele WhatsApp vor fi recuperate, chiar dacă au fost șterse.

Setări pentru istoricul notificărilor Android

Cei care folosesc Android 11 și versiuni mai noi decât acesta, pe care îl suportă cele mai recente dispozitive, pot recupera, de asemenea, acele mesaje șterse de pe telefoanele lor.

Funcția Istoric notificări păstrează un jurnal al fiecărui mesaj primit prin WhatsApp stocat pe telefon. Va trebui să accesezi „Settings” (Setări) de pe smartphone și să selectezi „Apps and Notifications” (Aplicații și notificări).

Apoi va trebui să intri în „Notificări” și să găsești opțiunea „Notification History” și să apeși butonul de lângă „Use Notification History”.

Când acest lucru este finalizat, meniul va afișa un jurnal al tuturor notificărilor primite de dispozitiv, care va include mesajele text găsite în WhatsApp înainte de a fi fost șterse.

Dacă vei dori vreodată să te întorci la mesaje șterse, tot ce va trebui să faci este să revii la această secțiune din setări.

Cum restaurezi baza de date WhatsApp pe Android

O metodă alternativă pentru utilizatorii de Android este de a restaura mesajele WhatsApp printr-o bază de date.

Pentru început, lansează browserul de fișiere de pe dispozitiv.

Deschide dosarul WhatsApp și intrați în „Database” (Baza de date), unde se vor afla toate fișierele de backup salvate local pentru aplicație.

Apoi va trebui să apeși lung pe fișierul „msgstore.db.crypt12” pentru a-l selecta, apoi apasă „Edit name”. Schimbă-i numele în „msgstore backup.db.crypt12” pentru a te asigura că fișierul nu este suprascris. Ulterior, va trebui să alegi cel mai recent fișier de backup și să îi schimbi numele în „msgstore.db.crypt12”.

După ce ai făcut acest lucru, deschide Google Drive pe smartphone și alege opțiunea de meniu cu trei linii verticale din partea dreaptă sus.

Fă clic pe „Backups” și șterge copia de rezervă WhatsApp.

Va trebui apoi să ștergi WhatsApp și apoi să îl instalezi din nou - în timpul instalării ți se va cere să recuperezi WhatsApp dintr-o copie de rezervă locală, deoarece nu mai există o copie de rezervă în cloud.

Când ți se solicită, alege fișierul „msgstore.db.crypt12” și fă clic pe „Restore”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”