Cum să scapi de respirația urât mirositoare după ce ai mâncat usturoi

Cum să scapi de respirația urât mirositoare după ce ai mâncat usturoi

Se pare că un măr pe zi ține departe respirația urât mirositoare. Un medic specialist în sănătate intestinală a devenit viral pe rețelele de socializare după ce a împărtășit modul surprinzător de simplu de a scăpa de respirația urât mirositoare după consumul de usturoi, relatează The New York Post.

Alte patru plante te pot scăpa de mirosul lăsat de usturoi. Foto: Shutterstock (Arhivă)

Conform doctorului Megan Rossi din Marea Britanie, respirația urât mirositoare ar putea persista până la o zi . În plus, ea a susținut miercuri printr-o postare publicată pe Instagram că un măr este mult mai eficient decât o gumă de mestecat cu mentă pentru a elimina mirosul lăsat de usturoi.

Medicul a explicat că s-a dovedit din punct de vedere medical că principalul ingredient al usturoiului, alicina, stimulează sistemul imunitar . Cu toate acestea, Rossi a dezvăluit partea mai puțin plăcută a consumului său, spunând că lasă un „miros puternic de usturoi care poate persista aproape o zi".

În loc de guma de mestecat, Rossi a recomandat un măr pentru a învinge respirația urât mirositoare.

S-a demonstrat că substanțele chimice vegetale (inclusiv quercetina) din măr interacționează cu compușii de sulf din usturoi, eliminând mirosul respectiv", a declarat medicul.

De asemenea, a precizat că există alte patru plante care pot ajuta la eliminarea mirosului lăsat de usturoi: menta, pătrunjelul, spanacul și salata.

Internauții au fost uimiți de acest truc, unul dintre ei afirmând: „Este un lucru foarte tare de știut!”.

„Este atât de interesant!", a spus un altul entuziasmat, înainte ca un al treilea să afirme că sfatul este „fascinant".

Mai mult decât atât, Rossi a sugerat să lăsăm usturoiul tocat deoparte timp de 10 minute înainte de a-l găti, astfel încât să poată fi eliberată mai multă alicină.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...