Cum se anunță 10 august, ziua umilirii cetățenilor de către infractori./Toți românii cu minte și suflet ar trebui să citească acest articol

Cum se anunță 10 august, ziua umilirii cetățenilor de către infractori./Toți românii cu minte și suflet ar trebui să citească acest articol

Tensiunea socială a crescut după cazul Caracal și ea se adaugă la dorința multora de a-și lua revanșa după un an de la reprimarea violență a protestului din 10 august organizat de românii din diaspora la București și în mai multe orașe din țară, scrie jurnalistul Dan Tăpălagă pe  G4Media.ro .

A fost ziua umilirii cetățenilor de către infractori, apogeul sfidării și expresia nefericită a degradării supreme a democrației sub Liviu Dragnea, dispus să dea foc la țară pentru a scăpa de procese, de anchete și de închisoare.

Pe bună dreptate, toți cei bătuți, umiliți, agresați de un grup de infractori, vor să cadă capete.

Un grup de borfași cățărați prin mită electorală la putere în 2016 s-a luptat vreme de doi ani jumate să-și subordoneze justiția, să scoată România de pe orbita occidentală, să reducă la tăcere vocile critice și în final s-a războit la propriu cu propriii cetățeni.

Toți cei care au amenințat însăși democrația din România trebuie aruncați la tomberonul istoriei și opriți să mai ocupe vreodată funcții în stat.

Ar merita aplicat un act de lustrație principalilor susținători ai fostului lider PSD. Au pus în pericol grav viitorul acestei țări, distrugându-i instituții vitale, incapabile azi să apere dreptul la viață al cetățenilor.

Așa ceva merită mai mult decât o simplă sancțiune politică, la vot. Interdicția de a mai ocupa vreodată funcții în stat încă mi se pare prea puțin în raport cu grozăviile comise cu sânge rece.

Dragnea a căzut după condamnare, dar nu e suficient. Toți cei care l-au ajutat în opera lui dementă de distrugere a statului, sunt încă acolo, în frunte cu premierul Dăncilă. Ea reprezintă în continuare expresia unei puteri politice degenerate, exemplul viu de ”așa nu” în politică și un motiv de rușine națională.

Dovadă că n-a înțeles nimic din protestul de anul trecut sunt numele transmise de premierul Dăncilă la Bruxelles pentru propunerile de comisar european: Rovana Plumb și Dan Nica. Cei doi politicieni prezintă serioase probleme de integritate, s-au confruntat cu acuzații penale grave.

Cu astfel de propuneri, Dăncilă mai adaugă o pată neagră pe imaginea României de țară cu politicieni corupți și afectează din start șansa obținerii unui portofoliu semnificativ.

Vă amintiți sloganul din campania al PSD la europarlamenare? Au avut dreptate. România merita, într-adevăr, mai mult.

Toate cele de mai sus ne obligă să ieșim pe 10 august la protest. Nu avem voie nici să uităm, nici să iertăm. Cu cât vor ieși mai mulți oameni în Piața Victoriei și în marile orașe, cu atât blamul va fi mai mare.

Dar nu avem voie să ne comportăm ca ei. Orice act de violență trebuie descurajat și izolat. Un singur jandarm agresat sau lovit le va oferi prilejul să întoarcă narativul și să-i transforme pe agresorii de ieri în victime inocente.

Descurajați orice încercare de provocare sau comportament agresiv. Dăncilă și PSD abia așteaptă să delegitimeze ideea de protest. Se tem de stradă, de oameni, s-au rupt de realitate și trăiesc exclusiv în universul lor infracțional, legați între ei de rețele întregi de complicități penale.

Prin urmare, puterea încearcă să câștige cumva bunăvoința străzii, prin gesturi teatrale și măsuri populiste.

Față de acum un an, când amenințau preventiv că jandarmii vor interveni în forță dacă e cazul, azi ministrul interimar de interne, Mihai Fifor, se închină la ”dreptul fundamental al cetățeanului de a protesta”.

Sumplimentar, Fifor l-a schimbat cu câteva zile înainte de 10 august pe Ionuț Sindile din fruntea Jandarmeriei, cel care a coordonat, între alții, reprimarea violentă a protestatarilor.

După ce PSD a făcut praf legislația penală, a scos infractorii din închisori și a promovat în funcții politicieni cercetați penal sau condamnați deja în primă instanță pentru corupție, Viorica Dăncilă face pe justițiarul, spaima infractorilor, anunțând că va introduce prin OUG pedeapsa cu închisoare pe viață pentru criminali, violatori și pedofili.

Marea dilemă este însă cum facem cu acest guvern al rușinii naționale, dacă ALDE se retrage de la guvernare și Guvernul Dăncilă pierde majoritatea în Parlament? Lăsat să-și încheie mandatul, pentru a plăti cu vârf și îndesat factura unei guvernări catastrofale sau forțat să plece cât mai repede pentru a nu face și mai mult rău României?


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”