Cum se anunță vremea în următoarele 4 săptămâni. Ce ne așteaptă în luna februarie

Cum se anunță vremea în următoarele 4 săptămâni. Ce ne așteaptă în luna februarie

Temperaturi mai ridicate în februarie anunță meteorologii, dar și precipitații abundente. Conform prognozei până pe 20 februarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât normalul perioadei.

Temperaturile vor fi mai ridicate decât normalul perioadei în februarie FOTO Shutterstock

În săptămâna 30 ianuarie– 6 februarie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în sud-vestul, nord-estul şi local în vestul, nord- vestul şi centrul ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Carpaţilor Occidentali şi în jumătatea nordică a Carpaţilor Orientali, dar şi deficitar în regiunile extracarpatice, mai ales în cele sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

În săptămâna 6– 13 februarie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în sud-vestul şi în nord-estul extrem al ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare în regiunile sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 13– 20 februarie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii vor avea o tendinţă deficitară în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

În săptămâna 20– 27 februarie, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile vestice şi nord-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Viscol în București

De vineri seara începe să ningă puternic și să viscolească în Capitală, potrivit prognozei speciale. Și la munte vremea se înrăutățește, iar în sudul țării se va așterne primul strat de zăpadă.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în București, vremea va fi închisă, cu precipitații moderate cantitativ -ploaie, lapoviță și temporar, cu probabilitate mai mare în a doua parte a nopții, ninsoare. Vântul va avea intensificări, cu rafale de până la 45-55 km/h. Temperatura maximă, ușor mai ridicată față de ziua anterioară, va fi de 5 grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul a 0 grade.

"Vremea se va menține închisă, cu precipitații însemnate cantitativ (în medie se vor acumula 20-25 l/mp). Acestea vor fi sub formă de ploaie și lapoviță, când și vântul avea intensificări, cu rafale de până la 45-55 km/h. Din noaptea de vineri spre sâmbătă vor predomina ninsorile, astfel încât până în dimineața zilei de duminică, stratul de zăpadă depus va avea grosimi variabile, în general de 8-15 cm, iar vântul va slăbi treptat în intensitate. Temperatura aerului nu va avea variații semnificative și se vor situa între 0 și2 grade Celsius", a anunțat ANM.

Risc ridicat de avalanșă

Episodul de iarnă va ţine până în prima parte a zilei de duminică, iar până atunci stratul de nea va ajunge pe alocuri, la câmpie, în sudul ţării, la 20-25 cm. Mult mai gros va fi însă la deal şi la munte, 50 de cm, dar vântul intens îi va descuraja pe cei care ar vrea să petreacă un weekend alb în staţiunile montane. Tot acolo şi riscul de avalanşă va fi ridicat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un roi de drone ucrainene a „măcelărit” o importantă bază aeriană rusă, sediul unui regiment de aviație cu bombardiere Su-34

2 Foarte interesante amănunte!

3 Dezvăluiri de-ți stă mintea-n loc despre Coldea în presa din Albania

4 Știați că Egiptul are peste 20 de escadrile cu 5 tipuri diferite de avioane de luptă?

5 Așa o fi?