Cum se apără profesoara care a chiulit de la muncă 20 de ani din cariera de 24 de ani: „Îmi pare rău, acum sunt la plajă!”

Cum se apără profesoara care a chiulit de la muncă 20 de ani din cariera de 24 de ani: „Îmi pare rău, acum sunt la plajă!”

Profesoara din Italia, care a chiulit 20 de ani de la școală din cei 24 de ani de muncă, a ieșit la atac. Femeia spune că va prezenta adevărul și susține că toată povestea prezentată de presă este una suprarealistă.

Profesoara a lipsit 20 de ani de la cursuri FOTO Shutterstock

Cinzia Paolina de Lio, profesoară de istorie și filosofie la un liceu din Veneția, a declarat că are documente prin care poate să-și dovedească nevinovăţia, dar în prezent este la plajă, a mărturisit ea pentru BBC .

„Voi restabili adevărul în privinţa acestei povești absolut unice și suprarealiste”, a declarat fosta profesoară, adăugând: „Nu răspund la întrebările aruncate de jurnaliști care nu ar face dreptate versiunii mele asupra faptelor”. Curtea de Casaţie a confirmat că femeia a fost concediată după o luptă juridică îndelungată. Profesoara este soția unui ofițer al Gărzii de Finanțe și a fost beneficiara unui contract anual de muncă.

Zeci de ani, în concediu medical

Dintr-un total de 24 de ani de muncă, profesoara a lipsit 20 de ani, adunând doar patru luni consecutive de predare a materiilor istorie și filozofie la un liceu din Chioggia, Veneția.

În mare parte, profesoara a fost în concediu medical și a petrecut la catedră patru ani, însă cu pauze, scrie NewsItaly24.

Chiar și când a fost prezentă la clasă, elevii se plângeau că este „nepregătită” și pune note la întâmplare.

Ministerul Educației a cerut suspendarea profesoarei încă din 2015, în urma unei inspecții. Trei ani mai târziu, Tribunalul din Veneția a anunțat că se opune deciziei Ministerului, deoarece inspecția ar fi durat prea puțin pentru a evalua competențele profesoarei.

Ministerul a motivat că nu ar fi putut să o evalueze pe profesoară pe o perioadă mai lungă de timp, având în vedere că lipsea atât de mult.

În 2021, Curtea de Apel de la Veneția a hotărât concedierea profesoarei . Ulterior, și Curtea de Casație a confirmat decizia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB