Cum se manifestă astenia de toamnă

Cum se manifestă astenia de toamnă

Se întâmplă să te simți lipsit de vlagă, ai dureri de cap și nu poți să dormi? De vină ar putea fi astenia de toamnă. Pentru numeroase persoane trecerea de la vară la toamnă poate fi neplăcută, fiindcă este corelată cu scăderea valorilor termice.

Este important să dormiți minimum 8 ore pe noapte. foto shutterstock (Arhivă)

De regulă, astenia de toamnă este provocată de dificultatea de adaptare a organismului la diferențele de temperaturi dintre zi și noapte. Cea mai importantă cauză a asteniei de toamnă o reprezintă scăderea drastică a timpului petrecut sub razele soarelui. Astfel, apar următoarele schimbări în organism: se diminuează producția de serotonină, vitamina D se obține mai greu, însă crește producția de melatonină.

Pentru a preveni instalarea asteniei de toamnă, este recomandat consumul alimentelor bogate în vitamine și minerale, precum struguri, pere, gutui, prune, nuci, mere și dovleac, și care au un conținut scăzut de grăsimi

De asemenea, este important să dormiți minimum 8 ore pe noapte și încercați să petreceți cel puțin 30 de minute pe zi în aer liber făcând exerciții fizice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat