Cum se pregătește Bundeswehr să asigure hrană și asistență trupelor americane care ar lupta pe frontul estic al NATO

Cum se pregătește Bundeswehr să asigure hrană și asistență trupelor americane care ar lupta pe frontul estic al NATO

Șefii armatei germane întocmesc planuri privind modul în care vor hrăni mii de soldați americani și le vor realimenta tancurile în timp ce se îndreaptă spre frontul estic al NATO, ca parte a unui document secret care prezintă pregătirea de război a Germaniei, informează The Telegraph.

Într-un interviu acordat ziarului german FAZ, general-locotenentul Bundeswehr, André Bodemann, a declarat că armata elaborează un nou plan de securitate pe termen lung, cu accent pe apărarea civilă.

Majoritatea detaliilor de planificare sunt secrete de stat, dar ofițerul superior a dezvăluit că o parte a procesului de planificare implică logistica pentru hrănirea unui număr mare de soldați americani, cu contribuția principală a civililor.

„Dacă, de exemplu, o divizie americană s-ar deplasa spre est, mii de tancuri, mii de soldați, atunci ar trebui hrăniți și tancurile alimentate sau eventual reparate”, a spus el pentru FAZ.

Logistica Bundeswehr ar fi probabil legată de propriii noștri soldați de pe front.

Asta înseamnă că vom avea nevoie de contribuția maximă din partea serviciului civil.

Convoiul ar primi combustibil de la benzinării sau vehicule civile, Crucea Roșie ar oferi îngrijiri medicale și mâncarea ar veni de la un catering civil. Acesta ar fi cazul clasic.”

Declarațiile generalului vin în momentul în care Rishi Sunak vizitează Berlinul , unde prim-ministrul britanic a spus că națiunile europene trebuie să urmeze exemplul Marii Britanii în creșterea cheltuielilor pentru apărare pentru a garanta angajamentul continuu al SUA față de NATO.

Declarațiile generalului Bodemann sunt cel mai recent semn al încercării Germaniei de a se pregăti de război în fața unui potențial conflict armat cu Rusia în următorii cinci ani.

Deși nu a precizat ce front estic ar urma să apere Germania, oficialii NATO sunt din ce în ce mai îngrijorați de faptul că Vladimir Putin ar putea lansa o incursiune pe flancul estic al NATO dacă forțele sale vor învinge Ucraina.

Aceasta vine după ce generalul Carsten Breuer, șeful forțelor armate germane, a declarat pentru The Telegraph că nu are "nicio îndoială" că Germania ar putea respinge un asalt rusesc pe flancul estic.

"Mai degrabă, în rolul meu de șef al apărării, este de o importanță capitală realizarea pregătirii forțelor armate germane în următorii cinci ani. Noi numim acest lucru kriegstüchtigkeit - a fi gata, capabil și dispus de luptă. Suntem pe drumul cel bun", a declarat generalul Breuer într-un interviu din februarie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…