Cum și-a prezis moartea Mihaela Runceanu. Sfârșitul înfiorător al îndrăgitei cântărețe: când a fost prins asasinul VIDEO

Cum și-a prezis moartea Mihaela Runceanu. Sfârșitul înfiorător al îndrăgitei cântărețe: când a fost prins asasinul VIDEO

Una dintre cele mai îndrăgite artiste din România ar fi împlinit astăzi 68 de ani. Soarta a avut însă alte planuri cu ea. Însă în fatidica dată de 1 noiembrie 1989, Mihaela Runceanu a fost omorâtă, în propria casă, la doar 34 de ani.

Premonițiile sale, cu puțin timp înainte de a fi ucisă i-au îngrozit pe apropiații săi: "Eu am să mor la 35 de ani. Dar nu vreau să mor în chinuri". Din păcate, viața i-a fost curmată în noapte de 31 octombrie/1 noiembrie, înainte de a împlini 35 de ani.

Ultimul său spectacol l-a susținut pe 29 octombrie 1989, iar la final a îngenuncheat în faţa publicului. Sala Radio găzduia spectacolul-maraton "Start Melodii '89", scrie okmagazin.ro

Cu o zi înainte îi apăruse la Electrecord cel de-al doilea vinil LP, "Pentru voi, muguri noi". S-a întâlnit cu Titus Andrei şi mai bine de trei ore au căutat împreună în arhiva Radio negativele unor cân­te­ce. În jurul orei 19.30, Mihaela îşi sună părinţii, la Buzău, să le dea vestea cea mare.

"Marţi seară am vorbit cu ea la telefon. Plângea de bucurie că i-a ieşit albumul. Cum spunea ea, dădea «apă la şoricei»... La un moment dat ne-a spus că sună cineva la uşă şi a închis telefonul. Asta a fost ultima convorbire", povestea Nicolae Runceanu, tatăl Mihaelei, în urmă cu mai mulți ani.

Mihaela Runceanu a fost ucisă la 34 de ani FOTO Adevărul

Câteva ore mai târziu, părinții Mihaelei primesc un telefon de la București. Un vecin de-al artistei i-a anunțat că s-a întâmplat ceva. La fața locului au descoperit tragedia.

Motivul morţii cântăreței a fost în acte jaful, însă mulţi oamenii nu au crezut această ipoteză. Unii spun că Mihaela a fost eliminată de Securitate, alţii că nu ar fi plătit taxa de protecţie impusă de figuri ale lumii interlope bucureştene, a menţionat sursa citată.

A recunoscut că mobilul a fost jaful

Anchetatorii au găsit criminalul, care şi-a recunoscut vinovăţia chiar de la primul termen de judecată. Prins după două zile de la comiterea oribilei crime, suspectul a recunoscut că el a omorât-o şi a explicat că a fost vorba de jaf şi că a luat de la aceasta mai multe electrocasnice, bijuterii, cosmetice, carnete CEC şi alte bunuri personale.

Criminalul artistei Mihaela Runceanu, pe numele său Cosmin Daniel Ştefănescu, care tocmai devenise tatăl unei fetiţe, ar fi fost într-o strânsă relaţie de prietenie cu artista, şi nimic mai mult. Poate de aici şi încrederea femeii de a-i da drumu în casă, seara. Conform reconstituirii evenimentelor de la acel moment, tânărul Cosmin şi Mihaela Runceanu s-au uitat la un film, şi lucrurile păreau a fi în regulă.

Numai că, la un moment dat, Mihaela îl surprinde pe tânăr încercând să-i fure lucruri din casă. Anchetatorii spun că nu a mai apucat să facă nimic, pentru că tânărul s-ar fi năpustit asupra ei strangulând-o cu firul de la telefon. Poate speriat şi ca să nu lase urme a turnat o canistră de benzină peste ea şi i-a dat foc. La trei zile de la abominabilă crimă era prins de Miliţie.

Dan Cosmin Ştefănescu avea 21 de ani când a primit pedeapsa de 25 de ani pentru crimă. În 2004, a fost eliberat din eroare, pe baza unei graţieri acordate de fostul preşedinte Ion Iliescu. A fost reîncarcerat și eliberat pentru bună purtare în 2006.

O persoană „fără fiţe”

Invitat la emisiunea „Happy Hour” de la Pro TV, în urmă cu câțiva ani, criminalul a şocat prin detaşarea cu care vorbea despre Mihaela Runceanu. Daniel Ştefănescu a povestit că se întâlnea cu Mihaela Runceanu pentru a-i duce casete video. S-au văzut de circa şase – şapte ori până s-o ucidă şi o descrie ca fiind o persoană „fără fiţe”. Zâmbind, ucigaşul a spus că nu-i plăcea garsoniera Mihaelei Runceanu, pentru că avea prea multă mobilă. A subliniat în câteva rânduri că nu era „băiatul de casă” al îndrăgitei cântăreţe, dar n-a schiţat niciun gest de regret.

Daniel Ştefănescu a omorât-o pe Mihaela Runceanu cu gândul de a-i fura mai multe bunuri din casă. Ucigaşul a depozitat obiectele furate în apartamentul prietenei sale de atunci. Poliţiştii l-au prins după ce au găsit numărul lui de telefon în agenda îndrăgitei cântăreţe.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...